Macphisto

Members
 • Content Count

  96
 • Joined

 • Last visited

About Macphisto

 • Rank
  putnik kratkoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling

Recent Profile Visitors

1,402 profile views
 1. Jel probao neku u Nemačku preko Češke ili Poljske? Pošto su ukinute kontrole na ovim granicama logično bi bilo da može da se uđe bez obzira na državljanstvo
 2. Jel vadio neku evisu? Piše da treba potvrda o smeštaju od samog hotela i dokaz da je plaćeno. Plus ne prihvataju screen shot već mora originalni dokument u pdf-u. Ja sam išao preko booking-a i imam samo običnu potvrdu mejlom. Zanima me da li se ovo striktno gleda ako ima neko ovde da je vadio?
 3. Da, u pravu si, 60 dana je rok Inače, ako nekog zanima novo pravilo od jedne godine važenja e vise ne važi za vize izdate pre 20. marta, potvrdili su mi u mejlu.
 4. Na vizi piše e-Visa Validity period is 60 days from the date of first arrival in India, ali na njihovom sajtu: e-Tourist Visa Duration: One year (365 days) from the date of grant of ETA Verovatno je objašnjenje ta nova odluka koju si pomenuo, mada nisam siguran ni kako je bilo po starom (tj. koji je rok bio za drugi ulazak) Poslaću im mejl da mi pojasne ovo
 5. Zna neko koliko je važenje e-vise tj. do kada može da se uđe drugi put? Bio sam u martu i sad bih opet da idem u avgustu pa razmišljam da li moram da apliciram ponovo. U mejlu koji sam dobio sa vizom piše: The second entry for e-Tourist visa & e-Business visa and third entry for e-Medical Visa will be granted within the e-Visa validity period stamped on your passport Ali u pasošu stoji samo datum prvog ulaska i datum do kada mora da se izađe (60 dana)
 6. Btw jel zna neko da li postoji rok za ulazak u US nakon dobijanja vize? Stavio sam u onaj formular da idem u maju a planiram tek za par meseci.
 7. Neki dan sam dobio vizu na 10god. Nisam imao nijedan dokument osim potvrde iz banke koju nisu ni tražili. Nikakav dokaz o zaposlenju pošto sam freelancer. Još mi je ovo drugi put da apliciram pošto sam bio odbijen pre 6 godina kada sam poneo tonu dokumenata sa sobom. Sa druge strane imao sam dva popunjena pasoša što je verovatno bio plus ali ni to nisu tražili da vide. Razgovor je trajao 3-4 minuta i na engleskom. Pitao je gde idem, da li znam nekog tamo, čime se bavim, koja mi je omiljena zemlja koju sam posetio i zašto. Mislim da je bitno da se daju jednostavni odgovori i tako sam ja od
 8. Jel imao neko skorija iskustva sa prekoračenjem vize? Dobio sam turističku na 20 dana ali sam planirao da ostanem 26. I sve vreme sam mislio da to može da se produži dan-dva pre isteka ali sam danas pročitao da je minimum 7 dana. To znači da sam već prekoračio pošto mi ističe u sredu (30.11). A 30.11 i 01.12 moram biti u Kini zbog posla.Imam let iz Guangzhou-a 06.12 što bi značilo 6 dana preko ali sam mislio da odem do Hong Konga u međuvremenu i uzmem novu. Ali pošto kao što rekoh moram biti u Kini do 01.12 opet bi zakasnio za 1 dan. Jel mislite da postoji mogućnost da produžim negde iako
 9. Guilin maximum dva dana a i to je mnogo. Par prevara od pećina na koje ćeš samo da baciš pare, i ništa drugo. Glavna atrakcija u tom delu je gradić Yangshuo i reke Li i Yulong . To je priroda par excellence.
 10. Ako ćemo realno, ovo za povratnu ne piše nigde Ne važi, to je bila old school navlaka da uključim ljude u diskusiju Hvala ti na savetima. Ne zovem ih i koristim normalno povratak.
 11. Nema ta opcija Draganče. Barem za otkazivanje mislim da mora kol centar. Cancellation fee je 60 eur , refundiraju ceo iznos (ako je do 14 dana pre polaska) što je u mom slučaju 80 eur. Samo povratak da uzmem sada ponovo je 20 eur, tako da sam na istom minus ta tarifa za 0900. A sećam se jednom sam ih zvao iz roaming-a za neku promenu pošto nije moglo online, i kad mi je stigao račun rekao sam nikad više. Na kraju ću da uradim ovo što kaže vidaknn.
 12. Hvala na odgovorima. Da, znam da ne važi kod regularnih što je ok pošto je povratna mnogo jeftinija, nekad i od jednog smera . Tu su oni oštećeni. A ovde je samo puta dva, čak i administrativna taksa je x2. Jedino me brine što je jedan booking code a ako je 1 booking code=1 rezervacija, onda ne važi ovo što je neko poslao na travel.exchange da su to dve rezervacije. Za svaki slučaj ću i da se čekiram za povratak pre nego što bude ovaj no-show. Ili možda na kraju ipak pozovem onaj idiotski call centar da budem siguran.
 13. Jel zna neko sa sigurnošću da li propada povratak ako se propusti odlazak? Pošto nisam razmišljao i kupio sam na jednoj rezervaciji bg-bazel oba smera a cena je naravno ista i ništa nisam dobio time, nego mi bilo lakše. Sad sam promenio plan i ne mogu da letim do tamo ali mi treba povratak i dalje. Logično bi bilo da je ovo moguće ali pošto je to wizz kladim se da propada cela karta i da moram da kupujem povratak ponovo. Ako neko slučajno zna, da ne bacam pare bezveze...
 14. Hvala na preporuci. Uzet strong za 5$ / mesec.
 15. A koji vpn koristite vi što ste tamo? Ranije je radio onaj hotspot shield, ali skoro kad sam bio nije hteo.