Followers 0

viza za Indiju

45 posts in this topic

neznam mozda je vec o tome i pisano ali ja nisam nasla nista,sta je potrebno od papira,da li se treba prvo rezervisati karta,sta napisati u zahtjevu kod koga se ide itd.Da li ti daju 6mj.bez obzira koliko ides????

Share this post


Link to post
Share on other sites

Za vizu ti treba povratna rezervacija avionske karte, 2600 dinara, popunjeni formular koji dobijes u ambasadi, i nista vise. Radno vreme ambasade je od 09 do 12h a viza je obicno gotova sutradan. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

pa to je divno,hvala mislila sam da ima vise zavrzlama.I dobije se viza na 6mj

Share this post


Link to post
Share on other sites

zovem se Mirko i prvi put vam pisem.

Pozdrav svima!

U decembru planiram putovanje autom(kamperom) do juzne indije pa me interesuje sve u vezi Iranske,Pakistanske i indiske vize.

Citao sam o potrebi posedovanja avionske karte,sto u mom slucaju nece biti moguce, pa se pitam koliko je to moze biti problem :-\

Zivim u Göppingenu D. ali imam srpski pasos(nemacku stalnu boravisnu dozvolu) pa se nadam da to ima odredjenu tezinu pri podnosenju zahteva za visu.

Moja supruga upravo ceka na radnu vizu za Indiu i pored Nemackog pasosa ima poteskoca(podnela je avionsku kartu(ona leti)). Indiske birokrate su neumorne pri otezanju izdavanja vize.

Ako ima nekoga ko je vec isao autom ili nekoga ko ima iskusva,bio bih mu zahvalan na svakoj informaciji.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako se leti preko Indije da li nam je potrebna tranzitna viza za 11h koliko je čekanje za nastavak leta? Na sajtu ambasade u Beogradu pominju tranzitnu vizu, ali MSP Srbije kaže da `За носиоца путног листа у транзиту веза није неопходна уколико не напушта међународну зону транзитног аеродрома у Индији. У свим другим случајевима је неопходна`.

Ispada da za pasovan ne treba viza, a da za regularnu putnu ispravu treba tranzitna viza?! Obično je suprotno...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav svima :)

Da li neko zna može li se slučajno izvaditi viza za nas Crnogorce u indijskoj ambasadi u Beogradu?

Unaprijed hvala na odgovoru

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja koliko znam, može.

Ali nasigurnije ti je da ih nazoveš i pitaš, zar ne?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, u svakom slučaju najbolje je pitati :) I znam da je ambasada Indije u Beču nadležna za izdavanje viza za CG, ali je daleko, pansam mislio da provjerim je li neko iz CG probao da izvadi vizu u Beogradu, pa da dobijem informaciju iz prve ruke. Vodio sam se logikom da na sajtu američke ambasade u PG piše da nedržavljani CG mogu zahtijevati vizu u toj ambasadi (mada se ne preporučuje :) ).

A o ovom konzulu u Baru stvarno nisam imao pojma :) Hvala :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ambasada u Beogradu (http://eoibelgrade.gov.in/pages.php?id=14) kaže da:

Nationals of countries other than Serbia are expected to obtain visas for India from Indian Missions in the country of their origon. However, if the person is a resident in Serbia, we can assist the applicant in obtaining a visa in consultation with the concerned Indian Mission. Dinars 550/- is charged for this service in addition to the applicable visa fee. Visas in such cases are granted after 5 working days.

E sad, ako spomenuti konzul u Baru ne radi vize (mada jeste izlistan i na sajtu indijskog ministarstva), a nisi ni rezident u Srbiji, pretpostavljam da preostaje Beč.

Share this post


Link to post
Share on other sites

samo Bec . dva puta sam vadio u dve godine . posaljete im dhl-om . jedna mogunost je da im posaljete u koverat 10 evra i da vam vrate obicnom postom ili da im posaljete 75 evra da vam vrate dhl-om . desetak dana otprile treba da stignu pasosi nazad

Share this post


Link to post
Share on other sites

Добра вест. Индија жели да повећа број туриста, па ће од октобра ове године визе за Индију грађани 180 држава моћи да добију приликом уласку у земљу. Изузетак је свега неколицина земаља које су проблематичне у безбедоносном смислу. Неће бити потребно ићи у дипломатске мисије, али ће бити потребно пре пута пријавити се преко интернета, а одговор би требало да стигне у року од 3 дана. Одлука је донета, али одложена за октобар због припреме система...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Namaste.  ::arabia:

Zna li neko da li postoji mogucnost dobijanja vize na godinu dana i kakva bi bila procedura i sanse da dobijem na taj period??? Da li i ta spada pod turisticku ili kako, tj. da li bih morala da navodim pojedinosti ? Da li su inace rigorozni pri izdavanju viza ? Oprostite ako su pitanja glupa ali me to bas muci i iscitala sam sve i svasta ali konkretan odgovor nisam pronasla.  :-\ PA VAS MOLIM AKO IKO ZNA NESTO O TOME DA ME PROSVETLI !  clap.gif' alt=':clap:'>

Ps. Trebalo bi kroz mesec dana da apliciram ali do tad bi mi mnogo znacilo kada bih barem znala postoje li realne sanse za tako nesto ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jel vadio neko turističku vizu u Beogradu u poslednje vreme?
Da li mora lično da se preda pasoš za indijsku vizu?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Indija omogućila dobijanje e-vize državljanima Srbije

Vlada Indije je donela odluku da omogući dobijanje e-turističke Vize (eTV) za državljane Srbije koja stupa na snagu od danas.

Elektronska turistička viza je osmišljena kako bi se pojednostavio proces dobijanja vize za osobe koje posećuju Indiju na kraći vremenski rok, time što će im uštedeti vreme koje bi utrošili na dolazak u Ambasadu Indije radi dobijanja vize, saopštila je Ambasada Indije u Beogradu.

Viza je veoma pogodna, jer omogućava podnosiocima zahteva za vizu da obave ceo proces u virtuelnom okruženju, jer se formular za vizu i propratna dokumenta podnose onlajn, plaćanje se vrši onlajn, i rešavanje zahteva se saopštava onlajn.

Važnost eTV je 30 dana, sa jednim ulaskom, od momenta prispeća putnika u Indiju.

Ova pogodnost postoji na šesnaest glavnih aerodroma u Indiji, a to su: Ahmedabad, Amritsar, Bangalor, Čenaj, Kočin, Delhi, Gaja, Goa, Hajderabad, Đajpur, Kolkata, Laknau, Mumbaj, Tiručirapali, Trivandrum i Varanasi.

Dok eTV važi samo za ulaske u Indiju preko gore naznačenih 16 aerodroma, izlaz iz Indije je moguć preko bilo kog nadležnog imigracionog kontrolnog punkta, navodi se u saopštenju.

Pogodnost je da se e TV može se iskoristiti za maksimum dve posete tokom kalendarske godine.

Elektronska turistička viza važi samo za jedan ulazak, ne može se produžavati, preinačavati u drugi tip vize, i ne važi za posete zaštićenim/ograničenim oblastima i područjima razmeštaja vojske.

Državljani Srbije imaju pravo da koriste pogodnost eTV pod sledećim uslovima: Ukoliko je jedina svrha posete Indiji razonoda, razgledanje znamenitosti, posete prijateljima ili rođacima, kratkotrajni medicinski tretmani, ili neformalne poslovne posete.

Ovo se ne odnosi na poslovne vize, radne vize, konferencijske vize, novinarske vize, vize za istraživački rad i slično.

http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/13/Ekonomija/2225559/Indija+omogu%C4%87ila+dobijanje+e-vize+dr%C5%BEavljanima+Srbije.html

http://www.eoibelgrade.gov.in/mynews.php?nid=194

Edited by Lilienthal

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aplicirao sam za Evizu. Brate mili, MOSAD je manje naporan sa informacijama od ovih. :biggrin:

Očekivao sam i broj lične karte prababe. Sve u svemu, jedno pola sata minimum vam ne gine. Treba i da pripremite jpg fotke sa belom pozadinom (lakše je ako ste Beli iz Mladenovca, SAMO JAKO! :D), zatim pdf strane pasoša i VISA karticu za plaćanje. 

Očekujem ovih dana da stigne to, zdravlje Bože.

Edited by Tales

Share this post


Link to post
Share on other sites

Aplicirao po drugi put za indijsku vizu [u UK] preko viza centra, Trajalo oko 4-5 dana [iako na sajtu pise da im treba bar dve nedelje za postanske zahteve].

Cena [za srpske drzavlajane] 39 funti, i opet sam dobio na 6 meseci sa vise ulazaka.

U poredjenju sa pre 2 godine, mislim da je islo brze, verovatno zato sto sam vec imao tu jednu vizu u pasosu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zna li neko da li je potrebna tranzitna viza za Indiju? Imam presjedanje od neka 2-3 sata u Mumbaju.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ako su vezane karte (na istom booking referencu), ne treba tranzitna viza.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pozdrav ljudi. da li je neko skoro pravio vizu za Indiju?iz Srbije turisticku? sta sve treba od papirologije?

hvala unapred:smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Jedna novost iz Indijske ambasade:

Srbija ukida vize za indijske državljane koji imaju regularan pasoš

Vlada Republike Srbije ukinula je vize za indijske državljane na osnovu  službenog obaveštenja broj 3059 objavljenog u Službenom glasniku Republike Srbije 25. avgusta 2017.

U skladu sa službenim obaveštenjem, indijskim državljanima sa regularnim putnim ispravama biće dozvoljeno ulazak, tranzit i boravak na teritoriji Republike Srbije u trajanju do trideset (30) dana od dana ulaza, u okviru jedne godine.

Odluka stupa na snagu osam dana nakon objavljivanja u Glasniku, tj. 1. septembra 2017.

Iz nezvanicnih izvora postoji informacija da ce uskoro gest biti uzvracen, i da ce vec mozda od kraja septembra i za gradjane Srbije biti ukinuta viza za Indiju. Kazu da je  gotovo rešena stvar i da je u pitanju je samo papirologija.

 

Nadamo se i cekamo nestrpljivo :smile:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0