Followers 0

Viza za Maleziju

249 posts in this topic

Da li je neko od vas sa foruma vadio vizu za Maleziju, i kakva su iskustva  :?

Koliko ja znam Srbija je jedna od retkih zemalja kojima je potrebna viza za Maleziju.... Pored Izraela, cini mi se...

Da, izgleda da nas Malezijci ne vole previse.

Serbian citizens were previously not allowed to enter Malaysia without special permission from the Ministry of Home Affairs but as of' date=' Serbian citizens can obtain visas at any Malaysian diplomatic post for a maximum of 30 days. Citizens of Serbia, Montenegro and Israel though remain the only ones banned from participating in Malaysia My Second Home program.[/quote']

Mislim da nas oni ne vole jer smatraju da smo bili dzelati muslimanskog zivlja u Bosni, te da smo neprijatelji Allaha... Sticem utisak da muslimani po svetu cesto uzimaju taj rat kao primer za genocid i neprijateljstvo prema muslimanima, a pritom slabo poznaju tematiku i sustinu rata iz devedesetih...

Da ne ulazimo previse u politiku. Da, nama stvarno nije bio dozvoljen ulazak u Maleziju, citav niz godina. Cak je i samo aerodromsko tranzitiranje bilo vrlo komplikovano.

Sada je situacija drugacija i relativno se lako dobija sama viza. Postoji prilicno jednostavna procedura koja ne traje dugo a i mislim da sama viza nije skupa, negde oko 5 EUR. Najbolju informaciju ces dobiti u njihovoj ambasadi koja se nalazi u Krajiskoj ulici br. 2. Sama ulica je blizu topciderske zvezde, a izmedju Tolstojeve i Uzicke ulice.

Isao je drug mog brata.. kaze da su stvarno ljubazni i da se dosta lako dobija.. tako reci, formalnost

Problem moze biti ako se trazi multi viza koja je 10 e al za njeno dobivanje je potrebno cak 2 meseca.Procedura je takva da papiri idu u Maleziju i ceka se na odobravanje.

Malezija je bila jedna od 2 ili 3 zemlje u svetu koje su prekinule diplomatske odnose sa tadasnjom SR Jugoslavijom 1992. zbog rata u BiH. Odnosi su ponovo uspostavljeni mislim 2005. ili tako nekako.

Ja bio na promociji koju je organizovala ambasada Malezije u Krusevcu pre nekoliko meseci tu je bilo predstavljanje kulture Malezije i nacionalne kuhinje i ja pitao konzula u vezi te zabrane putovanja i kako to da je sad dozvoljeno putovanje. Konzul mi lepo rece "biznis je u pitanju, hocemo da srpski turisti ostavljaju pare kod nas".

Tacno je da je multi viza problem na nju se ceka i po vise od dva meseca dok se papiri ne posalju u ministrastvo i ne vrate se nazad. Nesto slicno kao sa iranskom vizom.

vidim da je danas proteran malezijski ambasador,da li ce oni prestati izdavati vize dok se  stvari ne vrate u red ili mozda otpravnik poslova moze izdavati vize  :psuje:

da li neko nesto zna o malezijskoj vizi sad?

cuo sam da su obustavili izdavanje za vise ulazaka od jednog???

s obzirom da je kuala lumpur jedna od najjeftinijih destinacija za put avionom iz evrope za jugoistocnu aziju.......to bi bas bila steta  :x

Izgleda da je sve kao i do sada.

Viza za jedan ulazak do 30 dana, izdaje se u roku od 3-5 dana.

Cena 5 evra. Evo linka ambasade u BG:

http://www.kln.gov.my/perwakilan/belgrade

http://www.kln.gov.my/perwakilan/belgrade/profile#visa

Tu pise sta treba od dokumentacije.

Takodje postoji informacija da ako se poseduje vazeca viza za Tajlanda i Singapur malezijska viza moze da se dobije po dolasku. To se odnosi na drzavljane svih zemalja kojima treba viza (osim nekih africkih zemalja koje moraju da imaju vizu unapred), znaci trebalo bi da vazi i za nas.

Ali na sajtu ambasade se kaze "Građanima Srbije je potrebna Malezijska viza pre ulaska u državu" tako da izgleda za nas ne vazi viza po dolasku.

ma znam to, na jedan ulazak se dobija bez problema.....nego mene interesuje na 2 ulaska?

jer ako letis za kuala lumpur, pa posle zapalis u okolne zemlje, moras i da se vratis u kuala lumpur da bi uhvatio avion za nazad( evropu) ::crazy:....

to me najvise zanima, definitivno su najpovoljnije cene do malezije, i nazad heheh

Izgleda da je viza samo sa jednim ulaskom jer na formularu na vizu nigde nema popunjavalja "koliko ulaza - single, double, multi".

Mada isti formular ima deo "svrha putovanja" navodi se i tranzit.

Treba da pitas ambasadu za dva ulaza mada verovatno daju samo jedan (slicno kao i Iranci).

Onda jedino da u toj okolnoj zemlji uzmes novu vizu za Maleziju.

pisao je jedan lik kako je nesto sl. pokusavao i kako je bio deportovan iz malezije, ne secam se tacno price, od pre par god. :)

Kazes taj lik pokusavao nesto slicno - sta tacno?

Da uzme ponovo malezijsku vizu u nekoj drugoj zemlji?

To ne bi trebalo da bude problem jer malezijska ambasada kaze da viza moze da se uzme u bilo kom njihovom diplomatskom predstavnistvu.

Takodje na formularu lepo ima gde treba da se oznaci gde se uzima viza - u Maleziji (recimo na aerodromu) ili "overseas" ili ti u nekoj ambasadi.

Ako se recimo preko Malezije ide na Tajland, tamo postoji i ambasada i konzulat Malezije pa verovatno nije problem da se ponovo dobije viza za tih 3-5 dana.

Osim ako za nas Malezija nema neka posebna pravila recimo moze viza sada sa jednim ulaskom a nova tek za 6 meseci ili nesto slicno :?

Ako je taj lik deportovan pre par godina treba imati u vidu da je Malezija sa nama ponovo uspostavila diplomatske odnose 2004. i ako je lik bio tamo pre toga onda su ga 100% deportovali cim su videli odakle je obzirom da nam je tada bio zabranjen ulaz u Maleziju -  odnosno samo uz posebnu dozvolu njihovog MIP-a.

Zna li neko da li nam je potrebna viza za aerodromski tranzit? Znaci ne bih napustao aerodrom, cekirao bih se u Londonu do krajnje destinacije ali bih presedao u Kuala Lumpuru. Hvala unapred.

To ne bi trebalo da bude problem jer malezijska ambasada kaze da viza moze da se uzme u bilo kom njihovom diplomatskom predstavnistvu.

Takodje na formularu lepo ima gde treba da se oznaci gde se uzima viza - u Maleziji (recimo na aerodromu) ili "overseas" ili ti u nekoj ambasadi.

Ako se recimo preko Malezije ide na Tajland, tamo postoji i ambasada i konzulat Malezije pa verovatno nije problem da se ponovo dobije viza za tih 3-5 dana.

Osim ako za nas Malezija nema neka posebna pravila recimo moze viza sada sa jednim ulaskom a nova tek za 6 meseci ili nesto slicno :?

Ako je taj lik deportovan pre par godina treba imati u vidu da je Malezija sa nama ponovo uspostavila diplomatske odnose 2004. i ako je lik bio tamo pre toga onda su ga 100% deportovali cim su videli odakle je obzirom da nam je tada bio zabranjen ulaz u Maleziju -  odnosno samo uz posebnu dozvolu njihovog MIP-a.

ne,ne.. bilo je posle 2004. - nesto u fazonu, trebala je na aerodromu da ga ceka viza (za taj 2.ulazak), tako nesto..

da li se viza za vise ulazaka u maleziju jos uvek tesko dobija i ceka do dva meseca i duze ili se tu nesto promenilo, da li je neko imao novije iskustvo oko ove multi vize .

da li se viza za vise ulazaka u maleziju jos uvek tesko dobija i ceka do dva meseca i duze ili se tu nesto promenilo, da li je neko imao novije iskustvo oko ove multi vize .

U ambasadi Malezije u Beogradu NE izdaju multy vize.

Letos sam pokusao da dobijem multy vizu ali na kraju sam uzeo za jedan ulazak uz uveravanje osoblja u Malezijskoj ambasadi u Budimpesti da nije problem dobiti ponovo vizu u bilo kom diplomatskom predstavnistvu (i u regionu).

Ipak m je trebala samo jedna jer sam promenuo plan i avionom iz Tajlanda otisao u Singapur. Iz Singapura avionom do KL.

Jos jednom cu podsetiti na zvanican sajt Malezijske UP da nosioci srpskog pasosa mogu i uci i izaci iz Malezije samo preko zracne luke. Pokazalo se u praksi da je moguce i kopnom. Navodno postoje dve razlicite vize: za ulazak kompnom i preko aerodroma.

Letos sam pokusao da dobijem multy vizu ali na kraju sam uzeo za jedan ulazak uz uveravanje osoblja u Malezijskoj ambasadi u Budimpesti da nije problem dobiti ponovo vizu u bilo kom diplomatskom predstavnistvu (i u regionu).

Ipak m je trebala samo jedna jer sam promenuo plan i avionom iz Tajlanda otisao u Singapur. Iz Singapura avionom do KL.

Jos jednom cu podsetiti na zvanican sajt Malezijske UP da nosioci srpskog pasosa mogu i uci i izaci iz Malezije samo preko zracne luke. Pokazalo se u praksi da je moguce i kopnom. Navodno postoje dve razlicite vize: za ulazak kompnom i preko aerodroma.

Pre dva meseca usao sam iz Singapura kopnom u Maleziju sa vizom izdatom u ambasadi u Beogradu bez ikakvih problema. Nisam trazio vizu za ulazak kopnom, nego sam uzeo onu koju su mi dali.

Potvrda, ako nekome slucajno znaci, da se ni u ambasadi u Australiji ne izdaju multi vize. Izgleda da im je to politika. Meni su rekli da ako hocu vise ulazaka uzmem 2 pojedinacne vize.

pre tri dana predao za vizu danas dobio

predao  formular skinut sa sajta popunjen

dve slike

kopiju avio karte za tajland

platio 5 evra kad sam podigao vizu

ljubazni su svi u ambasadi

i taj dan su dobili odgovor iz malezije za multi vizu za ljude koji su predali pre dva meseca. a oni su vec otisli na put pa ce im ljubazni cinovnik poslati nekako to odobrenje

to mi je pokazivao pravdajuci se na moje pitanje zasto mi ne daju multi vizu.

Jugoistocno-azijska turneja je za nase drzavljane zestoko komplikovana najvise zbog malezijske vize. I meni trebaju bar 2 ulaska, i takodje sam u ambasadi u Beogradu dobio informaciju da nije problem dobiti vizu u nekoj od azijskih zemalja. Medjutim, kada sam to pokusao da proverim, ono cega sam se pribojavao izgleda da i nije bilo bas bezrazlozno. Prvo sam iz ambasade u Singapuru dobio mejl u kome kazu da "The High Commission of Malaysia in Singapore does not accept walk-in visa applications and will not entertain the case of expedite visa by individuals.  All applications must be submitted through an authorized travel agent".

A onda,iz ambasade u Ho Si Minu (u Vijetnamu): "As your query about visa to Malaysia, we would like to inform you that

our office only grands visa for foreigner who has currently been

working in Vietnam, obtaining the company confirmation and Vietnamese

resident card/multiple visa". Znaci, braca Singapurcani daju malezijske vize samo ako te prethodno odere neka od tamosnjih agencija, a u Vijetnamu (barem u Ho Si Minu, koji je daleko lakse obici nego Hanoj zbog blizine Kambodzi, osim ako se kopnom ne ide iz Makaoa) samo ako se tamo sljaka.

Da, zaboravih - zvao sam i ambasadu u Brunejima, koliko sam uspeo da razumem njihov engleski - oni kako kaze sluzbenica "nemaju obicaj da daju malezijske vize" i da najbolje da sve to sredim u Srbiji!!! Ja rekoh kako sam vec u Brunejima i da mi treba hitno viza, a zena i dalje ponavlja kako treba da vadim vizu u Beogradu, jeeeeeeebote. Sva sreca pa nisam stvarno u Brunejima. Put uopste ne bi bio kompikovan kada ne bi postojao problem sa Malezijom, ovako - moramo stalno da trazimo alternativne puteve i skuplje kompanije. Umesto da se iz Manile za 10 evra odleti za Kota Kinabalu pa odatle za Bandar Seri Begavan, mora za 10 puta vise para direkt za Bruneje. Uzgred, moja potencijalna ruta je pogolema - Kina, Juzna Koreja, mozda Japan, Filipini, Malezija, Bruneji, Singapur, Tajland, Indonezija, Kambodza, Burma, Indija, Banglades, Sri Lanka, Makao i Hong Kong, ili bar vecina ovih destinacija.