Followers 0

Prijava stranca koji boravi u Srbiji

6 posts in this topic

Poštovanje svima. 

Nisam znao gde dalje da postavim ovu temu. Nadam se da će neko moći da mi pomogne. Moja žena je strankinja i nedavno je dobila vizu za našu zemlju. Kada je doputovala u Srbiju odmah sam ju prijavio u lokalnom SUP.

Uslov da ona dobije privremeni boravak u našoj zemlji je da podnesem zahtev u policiji i da tom prilikom priložim venčani list kao i onaj beli list koji smo dobili još prvog dana njenog boravka kada smo ju prijavili u lokalnom SUP (list gde piše njena adresa dok je u Srbiji). 

Ništa od svega nije sporno osim da bismo mi možda iznajmiti stan, a znate i sami koliko stanodavaci ne vole prijavu stanara i koliko istu izbegavaju. Da li neko zna da li naša policija ili neki drugi organ proverava da li stranac živi na prijavljenoj adresi? Ja sam čitao na internetu na jednom forumu da proveravaju. Da li neko ima bilo kakvu informaciju o ovome? 

 

Hvala svima na pomoći. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni je zena imala privremeni boravak na godinu dana od 1 maja 2016 do 1 maja 2017. Mi smo napustili Srbiju marta 2017 i cak u februaru smo najavili da napustamo zemlju inspektoru za strance . Za svo to vreme oni su jedino zvali jula 2017 da pitaju da li je ona jos na toj adresi i u Srbiji 🤣


Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da, ali zvali su vise da provere da li je ona jos u Srbiji jer je privremeni boravak istekao u maju 2017.To je jedini kontakt bio za svo to vreme u mom slucaju.

Sent from my SM-G960F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvala na odgovoru.

Meni se i čini da nema nekog razloga da pored svih migranata, koji su ovde bez novca i papira, policija u slučaju kao što je tvoj bude preterano revnosna.

Na jednom našem forumu sam pročitao da je neko napisao kako policija uvek proverava da li stranac zaista živi na prijavljenoj adresi i zato sam krenuo i ja da se raspitujem. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Meni su gosti preko Couchsurfing-a bili prijavljeni na mojoj adresi u SUP-u,ali su ustvari bili smesteni negde drugde.Niko od policije za tih nedelju dana nije bio ni da pita,ni da proverava da li su tu.To je bio jedini put da sam prijavljivao goste u SUP-u (inace,bili su u pitanju Ceh,Ruskinja i njihovo dete).

Mislim da te mogu proveravati u slucaju da sumnjaju da je brak "fiktivan" (tj. da ti se zena udala samo da bi dobila nase drzavljanstvo,ali da vi u sustini ne zivite zajedno).Ovo je narocito slucaj za Kineze (tj. Kineskinje) :smile:

Ili ako ti zena eventualno dolazi iz neke (po njima) ne-bas-prijateljske zemlje (sa arapskog podrucja npr.).

Govorim delom ovo "napamet",jer nemam iskustva sa zenom iz druge zemlje,ali imam sa gostima (muskim) iz drugih zemalja (gde su mi inspektori SUP-a sugerisali da nije bas "pametno" da pozivam i primam Arape  i crnce kao goste).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0