Posted May 27, 200817 yr cao ljudi. treba mi vase misljenje. naredne nedelje iz budimpeste u 5 ujutru treba da letim za barselonu. opcije su mi: 1) kombijem sa adrese na aerodrom, sto znaci deset sati mrcvarenja 2) vozom do budimpeste, dan u budimpesti i u sred noci na aerodrom 3) nesto sto mi neko od vas mozda predlozi - ili mozda kombinacija sa nekim ko eventualno tog dana ide na avion u budapest? meni se licno vise svidja opcija 2 ali problem je sto jos ne znam gde bih spavala i kako sa tog mesta da u 4 ujutru stignem na aerodrom (a da nije taksijem). problem je sto ne znam kako se u budimpesti stize do aerodroma, koliko se putuje, cime, odakle, a i kako da stignem do tog mesta gde se ceka bus za aerodrom - u prevodu da li ima nocnih metroa/buseva da li neko raspolaze ovakvim informacijama? hvala! n.
May 27, 200817 yr Ne mogu da se setim da li ima nocnih BUSeva i metroa ... ali do Aerodroma se stize metroom do zadje stanice a zatim busom jos 3 - 4 stanica! E sad ... najbolje ti je da spavas na aerodromu jer su sedista vise nego udobna ... toliko su udobna da su neki od nas prespavali let a drugi su se probudili u zadnjem trenutku! Dakle ... ako spavas na aerodromu nadji nekog da te budi!
June 2, 200817 yr Tek sam danas procitao pitanje. Ako nije kasno, vrlo rado cu pomoci jer sam u Budimpesti. p.s. sada i ima voz koji vozi sa Njugati (zapadne) stanice do aerodroma, a autobus od ponoci do ujutro NE VOZI.
July 4, 200817 yr Cao narode, prvi put idem u Budimpestu i interesuje me kako da se najlakse (i naravno najjeftinije) dokopam aerodroma...
July 7, 200817 yr Author Cao narode, prvi put idem u Budimpestu i interesuje me kako da se najlakse (i naravno najjeftinije) dokopam aerodroma... zavisi koje je doba dana/noci, ali sa stanice Nyugati ide voz do terminala 1 koji kosta 3 evra ili 0 evra ako ti ne dodje kondukter, kao sto meni nije dosao. e sad, ti u Budimpestu stizez na stanicu Keleti, i od Keleti do Nyugati imas nekoliko stanica tramvajima, ali nije uopste komplikovano jer na svakoj stanici imas detaljna objasnjenja gde si, koja je sledeca, a koja prethodna i planove grada. inace, retko ko prica engleski.
July 7, 200817 yr ja poslednji put kada sam bio u Budimpesti svi su znali engleski od klinaca, konobara pa do kontrolora u metrou
July 8, 200817 yr Author pa ne znam. u onom velikom trznom centru kod Nyugati st, "west end" ni u jednoj radnji u koju sam usla nijedna radnica nije znala engleski, samo u prizemlju momak na turist info je pricao super. @zimovrel sad sam ti tek prepoznala nick!! to si ti gde ces preko budapest, tamo gde ja mislim da ides??? \