Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo, moje ime je Davor i pocetkom decembra 2019. Sam dosao u bugarsku da zivim sa devojkom.

Plan je bio da radim u istoj firmi kao i ona, Sutherland, ali iskomplikovalo se zato sto su mi zadnjeg dana rekli, da oni ne mogu da srede vizu za mene, a ne mogu ni da mi daju ugovor da sredim sam.

15. Februara su mi to javili(17 je trebao ugovor da bude potpisan), i sada mi je palo na pamet dva nacina kako da ostanem;

1. Da pronadjem posao za dve nedelje i da mi oni srede vizu, naravno ne govorim bugarski pa bi posao morao da bude na engleskom.

2. Da ozenim svoju devojku.

2a. Da je ozenim u srbiji i da u srbiji cekam vizu.

2b. Da je ozenim u bugarskoj i da u bugarskoj cekam vizu.

Sada je jedini problem to sto su mi javili bas kasno, 90 dana mi istice pocetkom marta, i ne znam da li mogu da je ozenim za dve nedelje, pa se pitam, posto sam citao na netu, da li mogu da produzim 90 dana ako imam zakazan termin za vencanje/zenidbu? Citao sam ako imam termin dozvoljavaju mi da ostanem do dana termina, ako je budem ozenio mogu da ostanem ako ne imam dan-dva da napustim. Ovih par dana sam toliko izguglao da sam se malo izgubio, vec sam zvao srpsku ambasadu u sofiji i rekli mi da pricam sa bugarskim organima ali oni ne znaju engleski. Potrebna mi je pomoc, sto pre. ??