Jump to content

Featured Replies

Posted

Ja sam udata za crnogorskog drzabljanina evo 19 god inace sam sa kosova a zivim u americi drzavljanun sam amerike pa interesuje dali ja mogu dobiti crnohorsko drzavljanstvo posto sam u brsku 19 god dali ovaj novi zakon koji je nastupio 2019 god...za dvojno drzavljanstvo odobe koje su imale pasosh srbije prije 2006 god..imaju pravo na dvojno drzavljansto posto sam ja imala licnu kartu crne gore 2005 godine ali  sam napustila crnu gor kad sam probala ponovo da podnesem zahtev za crnogorsku licnu kartu oni su me odbili i rekli da moram ponovo da se odjavim sa kosova dali neko zna vise podataka o novom zakonu 

13 hours ago, Mevsija said:

Ja sam udata za crnogorskog drzabljanina evo 19 god inace sam sa kosova a zivim u americi drzavljanun sam amerike pa interesuje dali ja mogu dobiti crnohorsko drzavljanstvo posto sam u brsku 19 god dali ovaj novi zakon koji je nastupio 2019 god...za dvojno drzavljanstvo odobe koje su imale pasosh srbije prije 2006 god..imaju pravo na dvojno drzavljansto posto sam ja imala licnu kartu crne gore 2005 godine ali  sam napustila crnu gor kad sam probala ponovo da podnesem zahtev za crnogorsku licnu kartu oni su me odbili i rekli da moram ponovo da se odjavim sa kosova dali neko zna vise podataka o novom zakonu 

pa ako nisi ranije imala drzavljanstvo crne gore, mozes ga dobiti na osnovu braka sa crnogorskim drzavljaninom  samo ako imas prijavljen boravak u crnoj gori 5 godina u kontinuitetu pre podnosenja zahteva za drzavljanstvo( ako je krvno srodstvo sa drzavljaninom-deca i unuci, onda 2 godine)....a da bi imala prijavljen boravak, onda moras da se odjavis sa predhodnog boravka, i doneses dokaz za to....verovatno mozes da se odjavis iz Amerike, a mozes da se odjavis i sa kosova...ako si pre 2006. godine imala prijavljen boravak u crnoj gori, ali najmanje u periodu od 2 godine pre 2006, mozes steci drzavljanstvo samo ako nikad nisi odjavljivala taj boravak, tj. ako zvanicno od tad sve vreme zivis u crnoj gori...a to nije tvoj slucaj, jer si napustila crnu goru...jedino ako se nikad nisi odjavila od boravka tamo, onda bi nesto mogla da trazis....jedino je problem sto licna karta ( boravak), mora da se obnavlja na svakih 5 ili 10 godina, tj. kad istekne, i ako nisi na vreme obnovila boravak, onda je to problem...tu za dokazivanje boravka moraju da se podnose neki dokumenti, tipa placanje poreza, struje itd....mozda bi i mogla nesto da uradis, ali samo pod uslovom da si imala licnu kartu crne gore  godine u kontinuitetu pre 2006

evo ti link zakona sa poslednjim izmenama iz 2019. god.

https://www.paragraf.me/propisi-crnegore/zakon-o-crnogorskom-drzavljanstvu.html

Edited by bam-bam