Jump to content

Featured Replies

Posted

Sta se desava ako se Sengen zloupotrebi, u smislu -

npr. 1. Imamo vizu od 1. do 5. maja, a izadjemo iz Sengena 6. maja

ili

npr. 2. Imamo vizu na 6 meseci, od toga 30 dana boravka, a mi boravimo preko 30 dana.

Da li se neko usudio ili bio primoran da ovo uradi i kakve su bile posledice?? Za ovo prvo nemam pojma, ali za drugo mislim da su novcane kazne (cuh, 100 € dnevno)... da li je to tacno?!?!? - I ako nije, KOLIKO?

:mah:

Moj cimer je pre nekoliko godina isao u Svedsku i na svoju ruku ostao nekoliko dana nakon isteka vize. Imao je problem na aerodromu, ali im je tresnuo da je imao upalu uha i pustili su ga. Ali su ga zato sledeci put odbili za svedsku vizu. I njega i kasnije njegove neke rodjake za koje je isto njegova tetka slala pozivno pismo. Ja se ne bih salio s tim, jer pravis problem i sebi i onom ko ti salje garantno pismo.

Stvar je prosta, pustice te da izadjes a onda te lepo stave u kompjuter na listu kao problematicnog i sledeci put kada trazis vizu tesko da ce da ti je daju. Znaci pravis problem sebi i drugima.

• 3 weeks later...

Kazna je 500 eu na licu mesta.

Moje iskustvo tj iskustvo moje devojke (koja je prekoracila  10-dnevni sengen za CETRDESET DANA ) je da ju je slovenac posle kratke rasprave i razmisljanja pustio bez da joj je udario ikakav pecat ili ubacio u kompjuter.

Born tvoja devojka malo preterala, jel tako? ;)

Mozda je Slovenac pustio u ime nekih starih dana, sto je verovatno i razumljivo.

Moj drugar prosle godine otisao u Holandiju takodje na sengend od 10 dana, resio da ostane malo duze

po principu "ma gde ce mene da nadju". E pa nasli su ga, kako on tvrdi neko ga je prijavio.

Uhapsili su ga, strpali u zatvor gde su ga drzali tri meseca a onda ga proterali sa zabranom ulaska od 5 godina

ili tako nesto sto verovatno vazi za ceo Sengen.

Znaci u Sengeniji zavisi od drzave do drzave, negde se izvuce a negde ne.

A i kazna im je hajde da kazem relativno mala. U Rusiji ako nadju nekoga sa problematicnom vizom ili produzenim boravkom kazna na licu mesta je 1800$ - 3600$ zavisi kakva je brljotina.

Holandjani  su posebno rigorozni prema nama, cini se. Ja sam stigao avionom Cardif Amsterdam i na aerodromu na pasoskoj kontroli, oni meni "molim podjite sa nama".

Imao sam italijanski sengen i njima je bilo cudno sta cu ja u holandiju sa italijanskom vizom.Na moje da je to sasvim legalno oni su odgovorili da znaju, ali im je cudno.

Svasta su zvali , proveravali, ispitivali me, brojali mi pare i na kraju me pustili.

Naravno da smo imali srece sa slovencem, kao sto rekoh "moje iskustvo", ne treba takve stvari raditi.