Posted January 28, 200916 yr Jel ima neko predstavu?! Jel postoji uopste Lihtenstajnska ambasada u Begesu?!
January 28, 200916 yr Pa iz Svajcarske je moglo bez ikakve kontrole da se udje pre nego sto je stupila u Sengen. Samo se predje mostic na reci. Sada ne znam kako je.
January 28, 200916 yr Author A ok, znaci sa Sengenom se moze. A da li je neko tamo bio i sa koje strane da se udje?! Ili da se uskoci?
January 28, 200916 yr Ja sam samo prosao kolima autoputem pored Lihtenstajna. Bilo je vise izlaza sa autoputa koja su vodila ka gradovima u Lihtenstajnu. U pitanju je autoput izmedju Bregenca (A) i Chur-a (CH). Ide duz cele zapadne granice Lihtestajna sa Svajcarskom odnosno pored reke Rajne.
January 28, 200916 yr Ako kaze da gradjani Srbije mogu u linhenstajn sa vizom za EU znaci sengen moze!
January 29, 200916 yr Sa linka koji ste dali lepo pise: Napomena: Dopunske informacije u vezi viza za Lihtenštajn: 1. naši državljani bez vize mogu da uđu u Lihtenštajn ukoliko imaju odobren ulaz u Švajcarsku, EU, Andoru, Monako, Kanadu ili SAD Mislim da je sve receno. tako je bilo i pre par godina kad sam bio. Mostic, predjete i to je to. Dakle, sve je isto samo njega nema Pa iz Svajcarske je moglo bez ikakve kontrole da se udje pre nego sto je stupila u Sengen. Samo se predje mostic na reci. Sada ne znam kako je.
January 29, 200916 yr Author A ako imam Sengen sa jednim ulaskom, da li to znaci da ne mogu da udjem i izadjem?
January 29, 200916 yr Lihtenstajn je imao zajednicki vizni rezim sa Svajcerskom. Buduci da su mala zemlja, sopstvena organizacija ambasada,viza i sta god ide uz ti im nije bila ekonomski isplativa te su te nadleznosti preneli na Svajcersku, imajuci u vidu da su to jako dugo vrlo bliske zemlje.. U Lihtenstajn nije bilo moguce uci shengenom (mada sumnjam da postojale kontrole), ali kako se od skoro i Svajcerska nalazi u shengen zoni, ova viza je sada sasvim dovoljna i za ovu malu bogatu drzavicu.