jimmy

Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

About jimmy

 • Rank
  putnik srednjeprugaš

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 1. Da li neko možda ima digitalnu verziju LP za Šri Lanku? Hvala!
 2. Trenutno imam neke poene sa British Airwaysom (one world). Trebao bih da letim sa Qatar Airlines za Kuala Lumpur, pa me interesuje koja je procedure i da li je lako dodati te poene od Qatara na postojeće koje imam sa Britishom? Hvala!
 3. Treba mi ova, ali bih radije hard copy zbog veličline i sl.
 4. Gde je u Srbiji najlakše naći veliki izbor Lonely Planeta i koje knjižare mogu eventualno poručiti neki koji mi treba, a nemaju ga?
 5. Jedno jednostavno pitanje za one koji su ovo morali raditi. Situacija: avion sleće na Heathrow iz Brisela u 6.55, konekcija sa Gatwicka (prekookeanski, ili kako se to zove, za Antigvu) poleće u 10.45. Koliko je izvodljivo pokupiti prtljag, proći kontrolu, busom otići na Gatwick, stići na check-in? Vidim da ima National Express busevi na svakih 15 minuta, a put je 75 minuta. Nesam školovala, ove ozbiljne letove, pa ne znam :/ Ako pomaže i ubrzaa stvari - mam EU pasoš. Hvala!
 6. jimmy

  Gibraltar

  Bio sam u Gibraltaru pre koju nedelju, definitivno vredi ozići i može se provesti jedan prelep dan. I aktivan dan! Iako je malecna, ima toliko prilike za šetnju, malo "planinarenje" po steni, postoje uređene staze. A gradić je kao da se neki Engleski gradić posle uragana nošen vetrom našao u sred mediterana. Ja sam išao sa HU pasošem, ALI, ovo je moj utisak: s obzirom da tu granicu prelazi 100 ljudi u minuti, u oba smera, kako Špansci tako i Britanci, policija ne proverava pasoše, tj. uopšte ne zaustavljaju ljude. I Španci i Britanci ukoliko ulaze ili izlaze samo mašu svojim pasošem, koji je
 7. Meni treba jedan praktičan savet takođe Da li je neko u poslednje vreme prelazio trajektom u Maroko iz Španije i to preko luke Tangier MED, koji je van Tangera? Trebaju mi info oko prevoza između Tangera i te luke. Hvala!
 8. Možeš li mi poslati/prodati? Kako se to reguliše? )) Ako je u delovima, treba mi samo severni deo, Tanger, Fes, Rabat. Ili već kako je struktuirano?!
 9. Znam, nemam sa tim problem
 10. Hvala Vladi kuvaru za LP koji sam u gornjem postu tražio. Sada me interesuje da li neko ima da mi iznajmi, pozajmi (jel se kaže pozajmi ili posudi?) LP Maroko? Treba mi za februar. Može i štampano i PDF. Hvala unapred!
 11. I ja uskoro krećem na put u tom pravcu, i s obzirom da imam taj fetiš prema tim državicama, da li je neko nešto saznao kako najjeftinije do Andore? Na putu svakako imam i Gibraltar u planu, ali mi se čini da je to mnogo lakše odraditi. Čitao sam o nekim mestašcima L'Hospitalitet u Francuskoj i neke selendre sa španske strane, pa odatle, ali naravno info iz prve ruke su dobrodošle.
 12. Ne bih da otvaram novu temu, a nemam vremena da citam druge teme, sorry na tome! Na putu sam, pa me interesuje kako najjeftinije iz Istanbula u Beograd? Sta je najdirektnije? Kad sam poslednji put isao u Istanbul, bio je diretni voz, sada nema?! Imal neki bus ili se mora presedati u SOfiji? Hvala!
 13. Ne mogu da zaključim iz diskusije vredi li, tj. da li je pametno ići samostalno u Nagorno i obilaziti tu državu (?!) ili je pametnije držati se tura i sl. I kad smo kod tura, osim cene koju sam video, da li imate iskustva sa nekim agencijama poimence?
 14. Pošto se ova tema zove baš onako kako meni treba, da pitam da li je neko skoro ili ikada bio u regionu oko Shekija (Sheki ili Shaki), sever Azerbejdžana, podnožje Kavkaza. Tu ima puno manjih mesta, pored Shekija koje kažu da je vredno posetiti. Međutim imam poteškoća da nađem CouchSurfer domaćine, a mislim da neki hostelski smeštaj ne postoji, pa mi trebaju neki lični predlozi za homestay smeštaj ili slično ... Bilo gde u tom regionu Hvala!
 15. Ajoj drugari, ja se izvinjavam na ovolikoj pometnji! Da, čekao sam drugaricu da se smisli, pa na kraju ne bi od toga ništa. I tako, uvek kad oćeš da učiniš uslugu, ispadne loše Dakle karta je i dalje na prodaju, jer ne znam da li ću i kada ići opet u Beč. Prevoznik je Olitours, sa polaskom iz NS u 1330, svaki dan. Karta važi do kraja godine. Moje ime je na njoj, to je činjenica, ALI oni to ne gledaju, pa da ispadnem fer, ja mogu nekome dati kartu, da ne bih nekog zeznuo, pa da plati ako mu prihvate kartu :/