Jump to content

Featured Replies

Posted

Kada kupis vaucer sa ukrajinskom ambasadom nemas nista vec sa vaucerom odes kod Rumuna i na osnovu tog vaucera za Ukrajinu dobijes rumunsku tranzitnu vizu.

Tih 50$ je stara informacija. Ukrajina daje sve vrste viza (onima kojima trebaju recimo poslovno, skolovanje, sport)

besplatno, samo se placa 20$ za "administrativnu obradu podataka".

(Offtopic) Znaci, mogu da banem u ukrajinsku ambasadu i za 20$ dobijem vizu?

Kupis vaucer u agenciji i vozis za Ukrajinu,ne treba ti ukrajinska viza.Vaucer das u Rumunskoj ambasadi za tranzit i ukrajinskom cariniku.Srpskim drzavljanima za Ukrajinu ne treba viza,samo vaucer.

• Author

To mi je poznato. Stos je u tome da ja zelim da odem na prolece na produzeni vikend do Odese (ima direktan let iz Temisvara), pa usput svratim malo i do Pridnjestrovlja. Za to mi treba dva ulaska. Ne verujem da cu naci vaucer za Odesu u Srbiji, a ne bih da se pravdam sa granicnoj policiji... Stoga bih radije uzeo bas vizu, ako moze.

Rumunsku vizu imam, dobijam je vrlo lako, obzirom da zivim u pogranicnom podrucju...

Kad je vec off topic...

Kolosus, naravno mozes da banes i za 20$ da dobijes vizu ali verovatno nece da ti je daju.

Tamo ce da te ubedjuju da ti viza ne treba ako imas vaucer i da ti je to dovoljno, itd.

Vizu najradije daju onome ko ima rodbinu u Ukrajini pa kao stalno ide tamo. Ostali tesko da mogu

da se ogrebu za vizu. Jeste na sajtu ukrajinske ambasade u BG pise bukvalno "ko nema original pozivnog pisma ili vaucer dobija vizu za 20$" i ja sam hteo tako i raspravljao sam se sa konzulkom. A ona mi je lepo rekla da na sajtu pise jedno a u praksi je drugo. I jos mi je rekla kako mi u Srbiji imamo srece da tako idemo u Ukrajinu, tamo u Ukrajini za Srbiju moraju da vade vizu na osnovu pozivnog pisma. Jedina fora da ides je da kupis vaucer kod Mome i to dva. Ukrajinski carinici ce da ti poniste jedan kad budes izlazio iz Ukrajine, u PMR nece nista da te pitaju a kada se budes vracao u Ukrajinu trazice ti ponovo vaucer. Ja sam tako prosao.

Shofershajbno uzmi dva vaucera da budes miran. Postoje neke price da u Belorusiji mozes da uzmes drugi vaucer i to besplatno. Proverio sam to na nekoliko mesta i prica ne drzi vodu. Proverio sam u drzavnoj turistickoj agenciji "Belinturist" za vaucer za Ukrajinu i gledali su me belo. Naravno njima to i nije potrebno pa se ne bakcu sa time. Mozes na osnovu puta u Belorusiju da trazis ukrajinsku tranzitnu vizu ali za to ce da ti traze rezervaciju hotela iz Belorusije i to original. A u beloruskom hotelu ce da ti kazu plati nam boravak unapred pa ces da dobijes potvrdu. A beloruski hoteli su mnogo skupi tako da je to zacarani krug koji se ne isplati. I dalje ako iz Belorusije hoces u Rusiju ne zaboravi da moras da se vratis posle u Ukrajinu iz Belorusije. Rusi nece da puste preko granice ako nemas njihov pecat ulaska.

I dalje ako iz Belorusije hoces u Rusiju ne zaboravi da moras da se vratis posle u Ukrajinu iz Belorusije. Rusi nece da puste preko granice ako nemas njihov pecat ulaska.

jel to znaci da ne mogu da idem vozom kiev-st.petersburg jer prolazi kroz Belorusiju, a da se vratim preko rusko/ukrajinskog prelaza?

jel to znaci da ne mogu da idem vozom kiev-st.petersburg jer prolazi kroz Belorusiju, a da se vratim preko rusko/ukrajinskog prelaza?

Tako je. Znaci ako ides vozom kiev-st.petersburg  izmedju Ukrajine i Belorusije postoji "prava" granica i tu ce da ti lupe beloruski pecat. Ali sa tim pecatom moraces da se vratis istim putem jer na rusko-ukrajinskoj granici nece da te puste da izadjes jer nemas ruski pecat ulasak. Sada to je pravilo, koliko se postuje zacisi narocitno za nas. Mozes da probas u najgorem slucaju ce da te vrate pa vidi da li se isplati da sve ponovo obilazis. Mada ko zna mogu da te kazne na osnovu zakona "krsenje rezima boravka na teritoriji RF". Kazna na licu mesta je 1800$ - 3600$ i zabrana ulaska u Rusiju (vazi i za Belorusiju) 5 ili 10 godina. Od novembra prosle godine Rusija i Belorusija su po zajednickom dogovoru zaostrile uslove za izdavanje viza i povecali cene samih viza. Naravno nas ovo ne treba da zabrinjava. :)

Ovo je off topic ... cela diskusija, pa molim moderatore da je prebace na odgovarajuce mesto. Mislim da ovo gore navedeno nije tacno, mada ne mogu da tvrdim. Znam da je papiric koji dobijes na ukrajinsko/beloruskoj granici isti onaj koji dobijas na ukrajinsko/ruskoj granici i na njemu pise "Federacija Rusije i Belorusije". Ja sam usao u rusiju na ukrajinsko/ruskoj granici a izaso sam preko belorusije, dakle obrnutim putem i niko mi nije pravio nikakvih problema.

Mogu da opisem situaciju ali posto je Kika u pravu za off topic...

Ovo je tema o rumunskim vizama pa gde tacno da postavim odgovor, osim ako moderatori ne prebace na odgovarajuce mesto.