Jump to content

Featured Replies

Posted

Ukinut je vizni rezim izmedju Rusije i Srbije :mah::yok: Ovo je konacno jedna fenomenalna vest.

Upravo sam cula na vestima (htela da podelim radost sa vama, ali me je sci preduhitrio :D)i neizmerno se obradovala, nije da planiram na tu stranu, ali lepo je cuti da nam treba jedna viza manje, nadam se da ce uslediti i druge, za pocetak recimo zemlje iz bivseg SSSR-a.

Ostaje nam da se nadao da ce nas jednog dana preseci ovakom vescu i za beli sengen, do kraja ove decenije nadam se, a ionako nije mnogo ostalo

Pa i do sada prava viza nije trebala, vec je bilo dovoljno i pozivno pismo.

Mada to znaci da nema vise cimanja oko toga.

Ipak, potpisan je samo sporazum o ukidanju viza. Znaci zvanicno vize jos nisu ukinute.

Bice ukinute tek posle ratifikacije tog sporazuma - u parlamentima obe zemlje.

Kako rade ovi kod nas (a i u Rusiji nisu nista bolji) mozda ce jos da se ceka.

Procitajte ovde:

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=1761.45

Ali ipak sjajna vest, barem za mene.

Proslavicu je tridesetim putovanjem u Rusiju. Pravac Jakutsk i to zaledjenim "putem smrti",

da vidim zaledjenu Lenu i predjem pesice preko nje :)

• Author

Da, dovoljno je bilo pozivno pismo i u ljermontovoj "samo" 50 evra, neka hvala. Ipak mi je lepse da cekam tu ratifikaciju, mesec - dva gore dole :pivoooo::blob::banana::kamp:

Kakvih to 50 evra pominjes u Ljermontovoj?

Za dobijanje "poslovno" u pasosu? To je valjda kostalo 300 dinara ili tako nesto.

50 evrica sada (kada se i ne izdaje) ili je nesto drugo u pitanju?

Jos samo da dodam. Nadam se da ce ratifikacija sporazuma da bude brza.

Na sajtu ruskog MIP-a nasao sam informaciju da je Rusija sa Filipinima potpisala sporazum o ukidanju viza za diplomatske i sluzbene pasose. Sporazum je potpisan jula 2007. godina a Rusija ga ratifikovala novembra 2008.

Nadam se da sa nama nece da budu tako spori. :(

• Author

Ajde da ne kopmlikujemo, pre me "viza" koje nije bilo kostala 50e za Rusiju, kao i za Ukrajinu, od sada me za Rusiju nece kostati nista, jer je zaista NEMA. Samo to je vazno i nista vise :mah::blob::yok: :yok: