Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Cao svima!

Jel zna neko kako ide procedura za vadjenje azerbejdzanske i gruzijske tranzitne vize sa hrvatskim pasosem?

Hvala.

Sigurno se sa hrvatskim pasosem placa viza, jer Hrvatska nije u EU.

Ne trebaju vize za gradjane ZND (bez Rusije), EU i Schengena, SAD, Kanade, Japana, Izraela..., ali Hrvatske nema nigde. U to se mozes uveriti na gruzijskom MFA sajtu.

Ako hoces vizu sa vise ulazaka, moras ici u konzulat. Na granici mozes dobiti samo jedan ulazak i moras da platis vizu u njihovom novcu (nema menjacnica). A posto imaju rigorozne kontrole, nema sanse da ih namolis da ti prime stranu valutu. Mene su hteli da vrate nazad u Jermeniju da menjam, a tamo zaista nije nigde bilo, jer bila letnja sezona i svi gruzijski lari su bili rasprodati u jermenskim menjacnicama. Na kraju sam nasao coveka na granici koji je bio rad da mi razmeni... Vrlo neprijatno. Prema tome, uzmi vizu u konzulatu...

Nadji nekakvu adresu iz Gruzije (nekakav hotel), cisto da ti rubrika u formularu ne ostane prazna.

Za Azerbejdzan ti treba pozivno pismo. Znam da za srpske gradjane funkcionise i preporuka nase ambasade, ali ne znam kako to ide sa Hrvatskom. Ako ides avionom, dobijas vizu na aerodromu bez vecih peripetija - 50$ i upadaj...

samo da napomenem da ima i multi i tranzit i multri tranzit i single viza, a i menjacnica (tj banka) na granici turska/gruzija, a isto i gruzija/jermenija.. barem kad se ide marshutkom iz gruzije u jermeniju i busom iz turske u gruziju..

• Author

Hvala puno! Znaci, u sustini je svejedno s kojim pasosem da idem... Mislila sam da se razlikuje, kao kad su u pitanju vize za Jordan i Liban (a i Siriju) sa hr i sr pasosem, ali nista izgleda.