Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Planiram ovog leta da krenem na jedan put kroz Srbiju. Krenuo bih ka Ohridu gde bih se zadrzao 2-3 dana, pa nazad. Sve u svemu od 10 do 15 dana. E sad, put bi me proveo kroz Centralnu i Juznu Srbiju, a zakacio bih i Istocnu, ako ima sta da se obidje. Dakle ljudi iz tih delova zemlje, sta ima zanimljivo da se vidi, gde imaju dobra kamp mesta ili jeftin smestaj, gde je dobra hrana :D. Za sada pravim plan puta, tako da jos ne znam tacno koje cu sve gradove obici. Evo marshute, otprilike:

25fm0s8.jpg

• Author

Naravno da sam prelistao i pokupio razne savete i mesta koja cu obici, ali me interesuju informacije iz prve ruke, o lokacijama koje nisu toliko poznate i turisticki atraktivne, a koje ne bi trebalo propustiti.

Па напиши које те тачно занимају да би могли да ти кажемо по коју, из прве, друге и треће руке. :mah:

Ako prolazis istocnom stranom,obavezno treba obici Lazarev kanjon!Ne treba ga propustiti ni pod razno!Sem kanjona koji je najlepsi u Srbiji mozes da vidis i pecinu Vernjikicu,Lazarevu pecinu(za slucaj da su je otvorili).Svejedno neces se pokajati.Inace istocna Srbija je prirodno'najbogatija' i ima jos mnogo toga za videti.Npr.Rajacke pimnice,kanjon Vratne,djerdapsku klisuru,Rajkovu pecinu,potpecku pecinu...

Slazem se, obidji okolinu Bora. Imas par stvari 'usput':

- iz pravca bga (seliste se zove raskrsnica) prvo nailazis na odvajanje za selo Zlot. Tamo ces videti Lazarev kanjon, Verinjikicu i Lazarevu pecinu;

- kad se vratis na put i krenes ka Boru, na drugom mostu je odvajanje za Borsko jezero, nije lose da se vidi. Usput ces proci i kroz Brestovacku banju;

- ako zelis, mozes do planine Stol. Treba da odes do Bora i izadjes na drugi kraj. Mozda je malo 'zavlacenje' ali takav ti je Bor, ides tamo samo ako tamo zelis da stignes, to je problem...

- i jos jedna stvar, u okolini Zajecara imas Felix Romulianu, arheolosko nalaziste, i Gamzigradsku banju.