Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Zanima me da li neko zna kako da stignem iz Sofije do Damaska autobusom? Prosle godine kada sam bio u ambasadi sam cuo za tu varijantu, ali nisam uzeo tacne informacije. Pa ako neko moze da pomogne!!? klanj::

Mislim da autobus krece petkom oko 13 h i ide do Alepa, a ne do Damaska. Cena je negde oko 60 e, ali ne znam mesto odakle. Probaj da stupis u kontakt sa Marijom (ovde na forumu: slezena). Ona je proslog petka tako otputovala u Siriju. Znam i da put traje 27 sati.

Autobus koji ide od Sofije do Alepa je najverovatnije kompanije Zeitouni, i do pre dve godine je kostao u jednom pravcu $40, ja isao njime dvaput iz Alepa za Sofiju. Medjutim, ne bih ga preporucio jer je krcat i neudoban, a sve neki svercerski likovi se voze. Radije malo vise platim i podelim deonicu na Sofija-Istanbul, Istanbul-Alep, a vozim se kao gospodin, sa velikim uzivanjem, i bez trauma.

da, prevoznik je Zeiotuni, i sada kosta karta u jednom pravcu 60 evra... Krece se valjda sa Trafik Marketa u Sofiji, to je prostor izmedju autobuske i zeleznicke stanice...

Gotovo sam siguran da ide petkom u 13.00. Dobro se secam da mi je drugarica krenula pre dve nedelje u petak u to vreme. Ako je pun svercera, utoliko je zanimljiviji -:)

Pa ne znam baš, dvaput sam išao i sve su to neke hladne i često odbojne face, a vrlo moguće da će jedan takav pored tebe da sedi više od 24 sata, i to na dva dosta skučena sedišta, jer bus koji su vozili kad sam ja išao je prilično mator. Drugi put sam se vraćao iz Sirije u septembru, a nisu mogli da ugase grejanje, tako da sam prokuvao do Sofije, a preko pola mog sedišta se navalila ogromna mrcina koja je spavala na sedištu do mene. No, da ne kvarim, svako može da proba, možda i nije tako kad se ide iz Bugarske za Siriju, vec samo obratno. Druga nepovoljna stvar je što taj bus ne ide svakog dana, a osim tog trebalo bi i da se rezervise mesto dan unapred, što sve stvara grč onima koji vole malo više slobode na putovanjima.

Bus ide utorkom i petkom. Zeytoun. Ima i drugi prevoznik. Nazovite sirijsku ambasadu pa ce vam reci broj.

Pozdrav!

Poslednja informacija koju imam je da je cena karte u januaru bila 65e, skochivshi na tu cenu sa nepunih 40e koliko sam platila u avgustu 2008.

Kada sam ja putovala Zejtunijem, bus je bio prilicno dobar i put mi je bio mnogo manje naporan nego kada se preseda u Istanbulu.

Usudicu se za 2 nedelje da ponovim Zejtuni iskustvo, ako nekom treba fon, nek se javi.  flowers::

Zeitoni krece iz Sofije za Alep utorkom i petkom u 14h,  karta iz Sofije kosta 65 eura, a iz Alepa 50 eura. Autobus je udoban i osoblje je ljubazno, nije bilo svercera, a sve i da jeste, nema veze  :) Krece iz ulice Cherkovna br.18, oko 3.5km udaljeno od zeleznicke stanice, ali lako se stize.

Druga opcija je Manor travel, ne znam kojim danima ide, ali je jeftiniji (40 eura) i krece sa Trafik Marketa. Njime cu se verovatno vratiti kuci.

Pozdrav iz Sirije  ::arabia:

• Author

Sad u petak krecem za Damask. Ici cu sa Zejtunijem. Kada stignem javicu sve detalje. Hvala vam na informacijama. Mnogo ste mi pomogli! :dance::pivoooo: