Jump to content

Featured Replies

Koja je trenutna politika dobijanja Rumunske vize? Mislim na boravišnu, sa 2 ulaska.

• 1 month later...

Ja sam dobio Rumunsku multiplu poslovnu bez problema. Prilozio sam neko pozivno pismo od rumunskog preduzeca (koje nije bilo overeno od strane drzavnih organa), dokaz o svom zaposlenju, fotokopiju zdravstvene, fotokopiju 1 strane pasosa i mislim 1 fotografiju.

Salterusa je nesto protestovala oko pozivnog pisma, ali sam ja imao dobru pricu u vezi "posla" sa Rumunskom kompanijom i stvar je legla.

Provozao sam se kroz Vrsac, obisao kulu... i za 3 sata dobio vizu na 6 meseci. ;)

• 4 weeks later...

Da li neko ima sveze info u vezi Rumunske vize! El tacna prica da kosta na granici 4$, ili da je besplatna ili da moze da se uzme u Rumunskoj ambasadi u Kijevu?

Znači ideš u  Ukrajinu,a za to ti treba vaučer il viza,jel tako?Ako je tako onda izvadi u BG,igraj na sigurno ;).Ja sam predao u ponedeljak ,a viziran pasoš sam uzeo sutradan ,tako sam ih zamolio.Besplatna je,treba ti samo osiguranje na 5 dana a to košta 390 d i rezervacija recimo voza koja iznosi 250 d.Pričam o tranzitnoj vizi ;)koja važi 3 meseca na 5 dana ,sa 2 ulaza.

Najverovatnije idem u Rusiju u Ukrajinu ... za toliko imam para ... olimpijada ostade pust san! Ovo je dobra informacija! Hvala ti!

• 2 weeks later...

MOZE POMOC???!!!

je l' zna neko kolko je sada viza za rumuniju, i da li  STUDENTI treba da predaju jos neka dokumenta osim sa faxa,i iz hostela rezervaciju..kao npr. pokrice iz banke ili slicno?Kolko se ceka za vizu? Kolko je buska karta za Rumujiju..ima li ko predstavu ( iz NS) ?pozz

• 4 weeks later...

Aj nek mi neko proveri u ambasadi da li je moguce uzeti vizu na granici. Bas mi je hitno jer ne znam kako da se vrnem kuci! :-(

Od 11. jula 2008 stupa na snagu odluka o ukidanju tranzitnih viza za sve gradjane Republike Srbije koji imaju važeće vize i regulisan boravak u državama zemalja Šengena.

Ova odluka se takođe odnosi na građane Republike Srbije koj imaju regulisan boravak i važeće vize Danske, Islanda, Norveške, Bugarske, i Kipra. Srpski državljani koji poseduju dozvole boravka u Švajcarskoj ili Lihtenštajnu uživaju ista prava.

Vreme koje se, prema rumunskom Zakonu o kretanju stranaca, podrazumeva kao tranzit iznosi 5(pet) dana. Podrazumeva se, imajući u vidu odobreno vreme za tranzit, da viza, odnosno dozvola boravka, kao i putne isprave, prilikom ulaska u Rumuniju moraju važiti najmanje pet dana.

Ovo pise na sajtu naseg ministarstva spoljnih poslova! Ja imam bugarsku tranzitnu vizu! Dal ce me puste da prodjem kroz Rumuniju? Aj ako neko moze neka pozove ambasadu i pita ... a ako ne ... ja cu probati pa sta bude!

Izvini sto pomalo kasno odgovaram, ne znam da li ti jos uvek treba informacija, mada ti informacija koju imam nece puno znaciti :-\

Zvala sam konzulat i kazu da je nemoguce uci u Rumuniju sa bilo kakvom bugarskom vizom, a ne sa tranzitnom. E sad nemam pojma kakve su to informacije na sajtu naseg ministarstva, ali covek iz konzulata tako kaze.

Takodje kaze da je neizvodljivo da se viza sredi na granici.

Izvini na ne bas prijatnoim vestima, ali se nadam da ces se nekako snaci za put kuci! Srecno!

Nisam bas ispala mnogo pametna, posto nisam prethodno pokupila sve informacije  :bag:

Opet sam zvala konzulat i sad mi se javila druga osoba i lepo mi sve objasnila. Sa bugarskom vizom u Rumuniju kao tranzit ne moze da se udje iz Srbije, ali moze iz Ukrajne! U svakom slucaju tranzitna bugarska viza ti ne radi posao, trebalo bi da imas regularnu.

U svakom slucaju ces morati da nadjes alternativu!

Hvala! Ja hteo da uzmem rumunsku vizu ali treba da se сулф 5 dana ... mnogo! Najverovatnije cu da nadjem neki let! Hvala!

• 1 year later...

Imam multi sengen od 20. novembra a hteo bih da tranzitiram kroz Rumuniju 19. ili mozda vec 18. novembra.

Da li cu morati da uzmem rumunski tranzit i sta je potrebno od papira?