Followers 0

Rafting na Tari

10 posts in this topic

Treba da idem na rafting na Taru.

Zanima me da li znate nesto o ovim agencijama, njih sam nasao da su optimalne.

Sta preoprucujete?

http://www.tara-raft.com/aranmani.html

http://www.tararaftingmata.com/index.php?option=com_content&task=view&id=15&Itemid=29

http://www.highlandertim.com/program.html

http://www.wind.rs/rafting/tara.html

Isao bih na trodnevni aranzman, al nemam pojma koga da izaberem  :cry22:

Isto, po kojim kriterijumima se raspoznavaju agencije po kvalitetu?

Martin

Wind je klub za splavarenje i jedrenje, i oni nisu agencija vec vlasnici kampa Kalista, koji je poslednje tri cetiri godine napopularniji na Tari. Kod njih moze da ti se desi da nemaju mesta. Mi smo bili u maju i junu i bilo je sve popunjeno. Uvece su dolazili iz drugih kampova kod njih na zabavu. Imaju i svoje dzipove i isli smo na izlet u prasumu Perucicu i bilo je super. Neki moji prijatelji su bili u kampu DMD (jer u Kalisti nije bilo mesta) i nisu bili odusevljeni, pogotovo smestajem jer su spavali na zajednickom krevetu kao sardine i hrane im je bilo malo. Mi smo spavali svako u svom krevetu u prostranim kucicama a parovi uz nase druzine su dobili dvokrevetne kucice.  Hrane je bilo u neogranicenim kolicinama (mesano meso, sacevi, pastrmka, ustipci, jagnjetina....)

Kalista ima i najbolju lokaciju jer su na samoj vodi (ispod terase im protice reka) i ispostovali su sve do poslednje sitnice koju smo se dogovorili. Devojke su posebno bile odusevljene jer su dobile nova i cista (zenske modele  :party: ) odela za rafting.

Povedi racuna jer neke agencije ne kazu da u cenu nisu uracunate takse (nisu male 15-20€ po osobi)

Zoki hvala na deljenju dozivljaja, vidim da si uzivao  :dance:

Mi smo morali da odlozimo rafting za koju nedelju pa ce mo videti sta ce jos biti.

Valjda ce jos ljudi podeliti svoja misljenja  shtrumpf

Ja imam isti problem. Dosao bih svojim prevozom u nedelji izmedju 16. i 23. avgusta? Da li imas nekih novih informacija? U stvari, treba mi svaka moguca informacija...

Nemam nista pametno...

Izgleda da nema nista od toga za mene  :'(

Pogledaj one linkove gore za vise informacija.

Ja sam bio u tom tara-raftu, sad u julu. Momci koji tamo rade su ok, taj vikend je bilo hladnije i padala je kisa tako da je bilo bas malo ljudi u svim kampovima, ali sve vam je to tamo slicno. To je bukvalno niz kampova jedan do drugog, sa bungalovima i svi imaju slicne ili iste ture. U Tara-raftu su bili potpuno fleksibilni i mozes da dogovoris sve kako ti odgovara. Pored toga sto je sam spust super dozivljaj, a osecaj kada ti ledena voda Tare prodre kroz neoprensko odelo po ledjima neponovljiv, tamo sam jeo i verovatno jedan od najbolje spremljenih ribljih obroka u zivotu - pastrmku koja je bila odlicna za medalju!

Ipak je bolje ici u maju ili junu kad je reka veca i tada je i spust dinamicniji, tako da ja sledeci put kad budem isao, ici cu ranije. Ali i sad je sigurno lepo, ne odlazite ako imate priliku da odete!

Ja sam bio u kampu Bodo prosle godine i bilo je super.. Isao sam krajem aprila kada je najbolje vreme za spust, i planiram ponovo da idem u isto vreme, jer je spust bio fenomenalan... Hrana koliko vidim nije zaostajala za ovde opisanim kampovima, obimni i ukusni obroci, neverovatni, vise vremena sam potrosio pricajuci o hrani ljudima nego o samom spustu:)

Veljo nazovi 063 529 529. To ti je jedan od vlasnika Kaliste koji zivi u Srbiji, a svaki vikend je dole u kampu. Pre neki dan je njihov kamp bio i na TV Pink (video sam da je bila Goca Trzan sa velikim drustvom i bar je na Tv-u izgledalo da je bila luda zurka u petak i u subotu), a nedeljom oko 14 i 15 stalno su na TV Most.

Covek ce ti sve precizno objasniti bez obaveze da ides kod njih u kamp.

Bio prosle nedelje... cool iskustvo mada ako volite adrenalin onda maj ili jun... isao sam preko sajta rafting-tarom i bio smesten u kampu tara-raft... i ne preporucujem jer pored lose hrane i uzasne opreme, uzeli su mi pasose i naplatili mi jos dodatnih 5 evra kao tako smo se dogovorlili samo ti nisi razumeo i onda mi tek tad vratili pasose. Fazon nema pasosa dok ne platis. Jadno! Ali dobro, bio sam sa devojkom pa nisam hteo da pravim sranja... inace toplo preporucujem kamp tara87 i dmd. Okrenete ih i rezervisete i zapalite, nikakvi posrednici, nikakve zavrzlame. Iz Bgd-a do kampova (koji su svi na jednom mestu, osmi tare 87 koja je koji kilometar dalje, izdvojena) ima oko 380 km preko Valjeva- B. baste- Visegrad- Foče... Ibarskom ima malo više ali može da se svrati do Zlatibora... usput obavezno skočite do Mećavnika (Drvengrada) /250 dinara ulaz/ imaju super klopu... ako nekog nesto dodatno zanima... tu sam...

Ja bih krajem avgusta na rafting i dvoumim se izmedju 2-3 kampa/agencije..

- DMD,

- Kalista

- i ovih sa sajta rafting-tarom..

Svaki savet dobrodosao.. :)

Miha89, vidim da si ti bio preko ovih trecih, u kampu Tara raft, i da nisi zadovoljan, a da preporucujes kamp Tara87 i DMD.. Sto?

Jos nesto, koliko sam videla na pomenutom sajtu, njihovi kampovi su i Tara raft i Tara87.. Jel mozes da mi kazes zasto preporucujes Tara87 kad su isti organizatori kao i za kamp u kom si ti bio?

Btw, kakav je vodostaj? Mnogi mi kazu da zbog suse ne bih trebala da idem sada.. U principu, meni se i ne ide mnogo zbog adrenalina, vec zbog prirode, al ipak idem na rafting.. ;)

I da, mozda je bitno da naglasim da ne idem sopstvenim prevozom, vec bih i prevoz u organizaciji nekog od njih..

Hvala unapred! :)