Followers 0

Ostrvo Krk - Hrvatska

3 posts in this topic

Pozdrav,

Da li je neko nekada bio na ostrvu Krk ? Kakva su iskustva ? Konkretno idemo u grad Krk. Da li vredi otici do Cresa i gde? Sta jos posetiti na Krku itd....Kakve su cene pica (npr. pivo i sl.), hrane u restoranima itd.?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ja sam bila 2006, dopalo mi se samo mi je more bilo malo hladno. Mi smo bili u Malinskoj i u Baskoj. Oba mesta su lepa na svoj nacin i svaki ima svoje prednosti, u gradu Krku smo bili samo na izletu, jedan dan, meni se nije bas dopao. Za cene se vec ne secam....

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bio 2006, 2007 i ove godine (tacnije, vratio se pre nekoliko dana). Bio sam konkretno u mestu Punat (nekoliko km od Krka - glavnog grada otoka), a pri tom sam bio 1 dan u Krku. Kratko sam se zadrzavao tako da ne bi' znao sta da ti kazem da vidis.

Sto se tice cena, pivo u dragstoru je oko 9 kuna (oko 100 din.), u kaficima oko 15 kn (160-170 din.). Nije ni malo jeftino, narocito cigarete i alkohol jer imaju neki dodatni porez na te proizvode. Ako pushish, obavezno nosi cigarete odavde. Npr. Ronhil, koji je inace 'rvaCki proizvod, je duplo jeftiniji u Srbiji, nego u lipoj njinoj. Preporucio bi' ti i da menjas evre  za kune u Zg-u ili negde van primorja jer je visi kurs. U restoranima za 10-15e mozes lepo da jedes + pice, 2.

Preporuka i da odes u Staru Bashku ( to je nekih 15-20km od Krka), jer ima dosta lepih plaza. Iz gore pomenutog mesta se moze videti i Goli Otok. Koliko sam saznao oko 30-40e se moze otici brodicem. Karta je povratna, nadam se  :-\ ;D

Postoji trajekt koji ide na Cres (inace najvece ostrvo na Jadranu, za koji milimetar je vece povrsine od Krka), ali ne znam koliko koshta voznja.

Eto, pa ako te jos nesto interesuje, reci  :mah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0