Followers 0

Italija, Francuska, Spanija - Autobus

2 posts in this topic

Dobar dan svim clanovima foruma, ovo leto sam odlucio da se malo prosvrckam autobusom na "cuvenu" turu Italija, Francuska, Spanija pa ako neko moze malo da mi pomogne i da odgovor na par pitanja.

- koliko je naporna cela tura zato sto je autobus varijanta

- Da li se uopste upustati na takav put i vredi li 

- Preporuka za neku agenciju koja ima dobre ponude

- Da li je neko bio u hotelu Don Juan 4* Lloret de Mar

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nisam previše merodavan jer sam tu turu odradio davne 2010. ali pošto niko ne odgovara...

Bili smo tamo 11 dana na maturskoj ekskurziji, noćili u oba pravca u Lido di Jezolu a ostatak u Ljoret de Maru. U povratku smo svraćali u Kan, a kroz Nicu smo se samo provozali. Takođe smo imali fakultativni izlet u Figeras i obilazak Dalijevog muzeja. Nisam ljubitelj umetnosti generalno, ali mi se taj muzej dopao.

Ljoret preko dana divno, mirno, porodično mesto, a onda predveče na ulicu kreću da izlaze Arapi i Indijci koji vrbuju za klubove, pa nakon njih tamo od 8 na dalje crnci od kojih ne može da se živi. Kreću se u čoporima i valjaju travu, kokain i još ponešto, mi smo dva puta ozbiljnu ferku s njima imali, toliku da je drugi put morala i policija da interveniše. U suštini, većina nas je dane provodila u Barseloni tako da smo u Ljoretu samo spavali. Barsa je prelep grad, do sutra o njoj mogu da pišem i jedino što me je nerviralo su pojedinci koji su odbijali da komuniciraju na španskom i insistirali na katalonskom, a mi onako mladi i naoštreni da upotrebimo znanje iz telenovela 😂

Lido di Jezolo kao i svako drugo turističko mesto tog tipa potpuno mrtvo, kako prođe 6 sati na ulicama nema nikoga od meštana, engleski ne govori niko i skupo je u pm.

Sve u svemu s obzirom da je maturska ekskurzija, nama je vredelo, ali danas sa 31 godinom nikada ne bih ponovio tu turu. Glavni razlog je što u suštini stigneš da obiđeš samo Barsu, a proda ti se priča o tri države. Kroz Kan i Nicu se samo proleti, a ta dva grada zaslužuju da im posvetiš bar po dva dana ponaosob. Italiju ni ne dodirneš jer Lido di Jezolo nije nikakav relevantan predstavnik već klasično turističko mesto u kom nema šta da se vidi. 

Put jeste naporan, ali moj savet svakome je da ako već želi da ide u Barsu, da se posveti isključivo njoj. Ili još bolje, letovi za Nicu su relativno jeftini, odletiš tamo, ostaneš 2-3 dana pa produžiš za Barsu na nedelju dana. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0