Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

thumb.jpg Da li ste znali da se u Budimpešti mogu naći zgrade nalik onim Gaudijevim, da se možete okupati lepše nego u Turskoj i to na -10 stepeni, napolju... Par pričica o sjajnoj mađarskoj prestonici.

Autor: Nenad Prodanović

Pročitajte ceo tekst

• 3 months later...

Poštovani,

Sajt je prelep, kao i Budimpešta, ali se u istorijskom delu gde je opisana zla racije u Budimpešti, Novom Sadu i Vojvodini potkrala strašna istorijska greška koju Vas molim, zarad istorijske istine, da ispravite.

Naime, iako je oktobra 1944. zbačen Mikloš Horti i uveden nacistički sistem stranke strelastih krstova (koja je od oktobra 1944. do januara 1945. kada je oslobođena Budimpešta) bacio u Dunav hiljade Jevreja i antifašista, takvo zverstvo dogodilo se u Vojvodini dve godine pre toga.

Januara 1942.vojska, žandarmerija i policija, u vreme vladavine Mikloša Hortija i njegove mađarske kraljevske vlade, u selima Šajkaške i gradovima Novom Sadu i Bečeju bacila je pod led Dunava i Tise na hiljade naših nedužnih građana. Upravo u toj raciji pogubljeno je hiljade Srba, Jevreja, Roma, Rusina, Slovaka, Mađara, Nemaca, Hrvata, dvoje Čeha, jednom rečju sve što je bilo antifašističko i nemađarsko sa stanovišta Hortijevog režima. Sama racija u Vojvodini u vreme kada su strelasti krstovi na vlasti 1944. nije mogla da se održi zato što je već oktobra 1944. Vojvodina (tačnije Bačka) oslobođena od mađarske okupatorske vlasti.

Sve ove podatke i detalje o fašističkoj raciji u Vojvodini i Budimpešti možete proveriti i pročitati u mojoj knjizi "Racija-Zaboravljen genocid".

Stojim Vam na raspolaganju za pružanje podataka vezanih za taj stravičan zločin, a zarad pijeteta prema nedužnim žrtvama fašističke racije molim da nenamerne greške ispravite na Vašem sajtu.

S poštovanjem,

Aleksandar Veljić

www.aleksandarveljic.com

063 1 688 897

Hvala na pohvalama i sugestiji, zaista se potkrala greska, ali je sad ispravljena...

• 4 weeks later...

budimpesta mi je u srcu,volim je,najlepsi grad na svetu,svaka cast clap.gif' alt=':clap:'> :clap: najbolji ste! ljubim vas!

• 3 weeks later...

toplo, vidi se da umete da uzivate

• 6 months later...

Ah, Budimpesta.... :banana:

• 1 month later...

cudno zar ne,ziveo sam u srbiji,sluzio vojsku u srbiji i dok je bilo ratovanje,

znam za miklos hortija ,i moja porodica se preziva horti,interesuje me dali sam ja njegov potomak ili mi nismo jedini horti u evropi,unapred hvala,

moj i meil je,[email protected]