Jump to content

Featured Replies

Posted

Kakav detaljan opis!!! A star gotovo osamdeset godina. Mora da mu je stvarno bilo neobicno zanimljivo kada je sve to gledao uzivo, kao meni sada, dok sam citao tekst!

Iz Mukdena polazi na jug pravi kineski voz sa kineske stanice, koja je manja od japanske i odmah preko puta nje. Kineski voz ne blista tako kao japanski, ali mnogo liči na njega, čist je i tačan...

Autor: Milutin Velimirović (1930)

Pročitajte ceo tekst

Nadam se da se sada smeška u grobu kada vidi da poneki današnji smrtnik još uvek čita njegovo delo :angel:

Толико добро описано, да ме пролазе џмарци. ;D

Koliko se sve promenilo ! Zapravo, cini mi se da i sam putopisac naslucuje promenu. Vrlo zanimljiv tekst, lak i prijatan za citanje.

Starci sa dugackim noktima su definitivni vrh...

Kao da sam putovala u tom zanimljivom vozu...sjajna prica...

Tekst je posebno dobar ako ste putovali modernom Kinom... U kojoj više nema ni traga od onoga što se u ovom tekstu opisuje.

Iskreno mi je drago što nešto, davno napisano i manje-više potpuno zaboravljeno, ipak za nekoga može da ima neku vrednost. Što reče Marklar, pretpostavljam da bi i autoru bilo drago da zna da neki putnici u 21. veku čitaju ono što je on zapisivao pre tačno 90 godina (knjiga je pisana usput, u toku putovanja 1918/19, a objavljena je tek 1930).

Fantasticno. Kakav talenat za zapazanje detalja. Trebalo bi da ga proglasimo za pocasnog clana Kluba! :)