Jump to content

Featured Replies

Posted

Jedan od dva najveca sajta koji su spajali putnike i lutalice sirom sveta je nazalost prestao da postoji.

Da li zbog toga sto su baze podataka bile prevelike, da li zbog zelje osnivaca da ponovo zivi svoj zivot, da li zbog ... nije ni vazno... vazno je da vise ne postoji.

Moram da priznam da mi je zao  :cryy:

Ostaje nam hospitality club...

eh

a taman sam se nakanio da popunim profil :)

shteta, koliko sam video za neke zemlje je bio mnogo bolje reshenje od hc-a

Ma vratice oni couchsurfing samo sto ce traziti pare za clanarinu ... i ja cu dati te pare jer vredi. CS je mnogo bolji od HC-a! Ja proputovah evropu pomocu CS-a ... platicu koliko treba! :)

• Author

Evo, Irena me je obavestila da im chat jos uvek radi...

Ako ste upoznali pa izgubili nekoga, mozda je na chatu, ili neko sa chata zna...

http://chat2.couchsurfing.com/chat/flashchat.php

Ma vratice oni couchsurfing samo sto ce traziti pare za clanarinu ... i ja cu dati te pare jer vredi. CS je mnogo bolji od HC-a! Ja proputovah evropu pomocu CS-a ... platicu koliko treba! :)

A, Kiko, to je diskutabilno sta je bolje i zasto.

Mislim da je ok da se placa samo je glupo sto su sad izgubili 90000 ljudi. Neka bude kako si ti rekao, i neka se vrate, makar se i placalo, i ja cu ucestvovati...

:mrgreen:

Ma bre prevare ... ja garantujem da je sacuvana baza .. kad vec mozemo da se logujemo na chat. A i sam znas Acketa ... posto ucestvujes u izradi ovog sajta da se sve bekapuje ... a narocito u americi. Pa ta firma kod koje su bili podaci, koja je hostovala sajt bi propala da se to desi jer bi morala da plati casey silne pare!

da li zbog ... nije ni vazno...

Meni je to apsolutno nepojmljivo. Obično postoje bar dve verzije sajta, jedna je na internetu, a druga je na nekom offline hard disku... a backup baze se radi dnevno... dakle, čak i ako sve pukne, možete uzeti backup od pre par dana, ili od pre mesec dana, ili od pre par meseci, i restaurirati podatke... izgubite ono što se dešavalo u međuvremenu, ali još nisam čuo da je neko uspeo da izgubi SVE.

Čak i da su sve backupe držali na istom hard disku (što bi valjda samo totalni retard uradio) i da je taj disk propao, i dalje bi im ostala kopija na serveru...

Sem toga, backup baze pravi vlasnik servera, obično se to radi jednom dnevno jer na serveru najčešće stoji milion sajtova. Kada bi u isto vreme pukao i server i kompjuter na kome stoje kopije baze, ta firma bi, što reče kika, nesumnjivo završila pred sudom.

Tako da - prevara, ili destilovani idiotizam - to je moje mišljenje.

Objasnjenje je napisano na sajtu, ali mi i dalje nije jasno kako se to moglo dogoditi.... Mada sam se uclanio pre dva meseca i milion puta su mi stizale ponude za bolju ali placenu verziju mog profila.... i bez te doplate je uvek nesto skripalo (kod otvaranja mog profila)....

mozda su nekog naljutili.... :maddd:

sajt sa takvom pozicijom na guglu se na zatvara tek tako...

ili ce biti kao je kika rekao , dakle da ce se placati, ili ce ih kupiti neko velik (yahoo, google, msn) i ubiti nas reklamama...

inache vlasnisi sajta su vrrrrrlo dobro zaradjivali, samo su izgleda postali malo alavi....

mrzelo me da citam obrazlozenje na sajtu, ali sve te priche oko pucanja baze, brisanja, bekapa, hakera, komshinice babe koja je ukljuchila sporet i frizider u isto vreme su price za malu decu....

Ali ali ali... kako ja sad da kontaktiram svog hosta u Essaoiri?!?! On mi jedini nije dao svoj broj!!!

... o dodzavola...

Ne mogu da verujem... slazem se sa Mariom da su sve to price za malu detzu... sajt je super funkcionisao dok nisu poceli da traze pare stalno!

Ode mi onako lep profil!!!

Smrccc

:cry22:

Interesantno, ovo sa google cache-om funkcioniše  :blob:

Nego, koliko vidim na CS sajtu, prva poruka je bila " It feels to me like this loss of CouchSurfing is how it's meant to be. This crash is like a sign from the universe."

Sledeća poruka je "We are currently exploring options as to what actions to take next. One way or another, the energy and spirit of CouchSurfing will certainly live on."

Treća poruka: "We are turning our eyes towards future possibilities."

Sem toga, mislim da bi se OGROMAN deo baze podataka mogao restaurirati iz google cache-a. Tamo su kompletni profili.

Dakle, ukratko: bullshit.

Ma ljudi ... samo je u parama rec. Da nema baze podataka da li bi mogli da se ulogujemo na chat?? Samo ke u parama rec! Meni samo smeta sto se ponasaju kao srbi a ne ko amerikanci. Hoce da se obogate, ali bas da se obogate preko noci. Ja sam im milion puta predlagao da uzimaju po 1$ mesecno ... sto je za svakog na ovoj planeti ko nije bas siromasan OK. Tako bi zaradjivali 60000$ mesecno! Ali oni hoce sve odma ... preko noci! Ali nem veze ... videcemo kako ce da izgleda couchsurfing 2.0 pa cemo proceniti da li verdi platiti.

Slozicete se da ova tema po ozbiljnosti ne spada u 'trice i kuchine'... Sada je preostao HC, a cini se da je savremeno putovanje nepojmljivo bez epiteta HC. Sta ako se nesto i njemu desi?...? :shockkk: Jer me brine njegov ubrzan rast. Za poslednjih 7 meseci clanstvo mu se uvecalo za 50 %. Kako li ce funkcionisati kada ostvari onu zamisao od milion clanova? Mozda je bolje ne ici toliko u shirinu, tj. kvantitet vec u kvalitet? :wink:

Mada mi instinkt shapuce da ce se CS uskoro opet pojaviti? :happyyy:

Sorry, the HC server has a big temporary load

Please try to reconnect in a few minutes

misi'm stvarno..

no ako niste znali CS ce raditi i nece se placati..

promenili su obavijest na naslovnoj im stranici

? ?

Sada je preostao HC, a cini se da je savremeno putovanje nepojmljivo bez epiteta HC

? ? ?Da i ne. Ima i drugih sajtova, samo su dosta manji. Recimo, kod mene je bila jedna devojka iz Estonije koja me je našla preko sajta www.travelhoo.com. A ima i drugih.

? ? ?I ja se ponekad zapitam šta bi bilo da pukne i HC. No, lepota interneta je u tome što svako može da napravi takav sajt. Ako HC pukne, pojaviće se neki drugi sličan sajt. Tu nisu potrebna ni neka ogromna sredstva, ni neko specijalno znanje.

? ? ?Možda ste primetili da putnici širom sveta (oni koji se stalno nekuda kreću, muvaju, lutaju, zavlače po nedođijama) čine jednu relativno malu i relativno čvrsto povezanu zajednicu. Ako bi HC pukao, ubrzo bi se pojavilo nešto novo, a vest o tome bi se brzo proširila.

? ? ?Tako da, mislim da nema brige :)

Kao sto vec znate, CS 2.0 se pojavio, naizgled isti predjasnjem. Moj account is nekog razloga je sasvim iscezao? :bang: A kad pogledam malo profile drugih, primecujem da je last login kod mnogih 27. juni, verovatno je tad usledila kataklizma? kiklop

? kod mene je bila jedna devojka iz Estonije koja me je na?la preko sajta www.travelhoo.com.

Evo, bas se prijavih iz znatizelje, i moram reci da je taj sajt prvi na koji sam naisao kod koga su u pristupnici Srbija i Crna Gora razdvojene.? :spot:

• 2 months later...

Posle tog sloma sajta, sad je on poludio. Nakembao je 120 000 članova, i ono ?to me je iznenadilo, Kinezi mnogo vole CS. Za razliku od HC-a, Kina je na CS-u straaa?no jaka. Idite i pogledajte.

• Author

Mmmda, ima puno clanova, ima i novih opcija, i sve u svemu postao je nekako glomazan sa tim ogromnim profilima i komplikovanim vezama i komentarima... malo smara... prosto me mrzi i da gledam  :|

U jednom trenutku mi se mnogo vise svidjao od HC-a i bejase to dug trenutak (skoro godinu dana) a sad opet pocinjem da uzivam u jednostavnosti HC-a... ima dve opcije i te dve su dovoljne  lol::

:mrgreen:

Ma meni se na HCu ne svidja sto ima samo jedna slika coeka ... i mozda malo informacija ... a CS su stvarno smorili sa milion pravila i veza! Ma ko ce ga znati ... ST je najbolji!  :LOLLL:

Ma u svakom slučaju najbolje je kombinovati obe organizacije (zato savetujem da se oni sa jedne učlane i u drugu) jer kad jedna zataji uskače druga, a zaista ima dosta mesta i zemalja gde je CS jači.