Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko imao iskustvo sa transportom kucnih ljubimaca avionom? Ili bar cuo da je to neko uradio?

Znam za par slucajeva busom, kolima i vozom ali za avion nisam jos cuo ma da sam siguran da sam negde procitao da je to moguce.

Може, ја сам једно време радио на аеродрому у Сурчину на утовару и истовару авиона. Кућни љубимац, без обзира да ли је пас, мачка или нека птица иде куда и сав остали пртљаг. Тако га у почетку радници кој сортирају пртљаг натоваре на колица, па га ми затим стављамо у пртљажник и фиксирамо како се неби померао(наравно, животиња се налази у кавезу). Ово је све иначе веома стресно за животињу. Дешавало се да су неки пси од страха чак ломили кавез у коме су били па су нам искакали из авиона, :o или су пак били потпуно балави, или су напунили кавез изметом и мокраћом. Пилоту се пре лета пријављује да је у пртљажнику животиња тако да се укључује грејање и уређаји за одржавање притиска. Ово ти све причам како би знао шта све чека твог љубимца, а и тебе уколико се унереди. ;D

Zavisi od avio kompanije ali se dodatno placa ako zelis da tvoje kucno ljubimce ide sa tobom u kabinu. Postoji i ta opcija ali je papreno skupo.

• Author

Ovo avionom mi deluje okrutno  :death:

Da li ima neki "zemaljski" servis za slanje kucinh ljubimaca, nesto kao DHL?

Да ли се додатно плаћа заиста не знам. Да ли је окрутно је већ ствар личног доживљаја на основу понашања животиње. Иако има и таквих какве сам навео, има и врло веселих животиња које су без проблема подносиле пут.