Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

pozdrav traveleri! :)

evo ja se razmisljam o stopu do Albanije, dali je neko zainteresiran da mi se pridruzi

meni je posao fleksibilan tak da mogu krenuti kad hocu i ostati koliko hocu, jedino finansije su te koje mi odredjuju koliko ce mi trajat put

ovaj put zamisaljm kao kraci, tek cisto da vidim neko drustvo u albaniji i upoznam zemlju na kratko, jer na prolece planiram bajkom tamo

i ak imate kakvih saveta za stop do tamo i kak je najbolje samo dajte

ja sam iz Vukovara, od iskustva u stopu imam stop do Sirije

pozz  lol::

Slaviša druže moj!

Ja takođe planiram do Albanije, nego kontam da sada nije vreme za to.

Razlog - jako je hladno, tako da se stop i naročito, spavanje u šatoru, nikako ne isplati!

Dan je kratak, pa i ne može da se zemlja vidi kako valja.

Predlažem ti mart-april za istraživanje ti divne zemlje.

Što se stopa tamo tiče, čini se da vole da naplaćuju stopiranje, slično Siriji i Jordanu.

I da je malčice problematično.

Imaš neke ranije putopise na sajtu vezano za to, pa pogledaj. Nisu se ljudi osrećili stopirajući, ali su

se svakako divno proveli i napisali sasvim dobre putopise! :D

Ne znam kako je Talesovo iskustvo ali ja nisam imao takav problem, naravno tice se placanja. Jes da sam stopirao samo od Bara do Tirane i nazad al eto i drugacijeg iskustva :)

Ma ne, nisam ni ja stopirao tamo, niti sam čak i bio, no hoću, to mi je sledeći target!

Ali sam od drugih čuo te neke pričice, koje ponovo po difoltu ne moraju biti tačne.

A Bar - Tirana ti nije reprezent, to je magistrala kojom bukvalno svi idu!  ;D

Nama će trebati nešto između toga i Sarande, Đirokastre, taj deo...

Pravo da ti rečem...

Nama sa juga se čini bolja i bliža kombinacija preko Makedonije (Ohrida i Struge), pa Albanija u kombinaciji sa jugom Grčke - pun pogodak.

Vama sa severa je verovatno bolje Ibarskom do CG, pa onda od Tuzija ili Ulcinja da ''opalite'' stop ka Albaniji.

A možda i nije...

Ne bih ja stopirao kroz Kosovo. Prolazio sam autobusima tamo još pre 2 godine bez ikakvih problema, ali se ne bih usuđivao da tamo stopiram cirka još 5-10 godina.

• Author

pozz  :D

po karti koju ja imam magistrala je iz podgorice do skadra pa dalje za tiranu, znaci nema potrebe spustat se na Bar i ulcinj, pogotovo sad kad nije sezona i nema puno saobracaja a i kak iz ulcinja dalje u albaniju, mislim da ne treba posebno ciljat Crnu Goru ili Makedoniju, za koju regiju uhvatis porevoz tam ides bitno je da si bilzu Albanije, e sad kosovo mislim da nije najbolje resenje jer nema ucrtana neka veca magistrala do tirane kroz kosovo, jedino mitrovica, pristina, skoplje, i meni se cini da je najbrza solucija autoputem na skoplje, pa tetovo, ohrid i tirana

tales imas pravo da sad nije bas najpogodnije vreme jer je zima, neznam dali da cekam prve tople dane, al do njih ima bar jos tri meseca

vidicu  lol::

Nema tu razmišljanja, čekaj me pa ćemo zajedno da stopiramo marta po Albaniji, čudesnoj zemlji orlova, bunkera i mercedesa!  :D

poz Slavisa,

Postoji magistrala koja vodi od Nisa do Pristine, od Pristine do Prizrena, a od Prizrena je izgradjen novi auto-put do Tirane. Kad god da krenes, nadam se da ce ti ova informacija biti od koristi.