Jump to content

Featured Replies

Posted

Gledam da uzmem povratnu kartu Budimpešta-Cairo (preko Rima) i primetim jednu interesantnu stvar, a to je da cena za potpuno isti let može da bude drugačija u zavisnosti od toga koje ste datume izabrali kao početni i krajnji prilikom pretrage. Na primer, ako je datum odlaska 15.02.2010, a datum povratka 25.02.2010, dobićete u tabelarnom prikazu da povratna na te dane košta €257.60. Ali ako ste kao početni datum stavili 18.02.2010 a kao krajnji 28.02.2010, onda cena karte za iste one datume (15.02 - 25.02) iznosi €244.93. Nije neka velika razlika, ali zašto bacati €13?

U svakom slučaju, ovo je izuzetno dobra cena, pogotovo što nema puno cimanja, podešavanja vremena itd, a do Budimpešte se vrlo lako i jeftino dolazi. A da ne govorim da je to za let do kojeg je još ostalo manje od tri sedmice. Cena iz Rima za Cairo za taj isti let je skuplja za €100 nego kada se leti iz Budimpešte.

Iz Beograda za Kairo preko AlItalije za isti datum sto si naveo je 442USD (317EUR), mislim da ti se nevredi cimati do Budimpeste za 60EUR jer neces nista ustedeti a iscimaces se prilicno.

• Author

Pa zavisi da li je nekome veće cimanje vožnja do Budimpešte od 7 sati u udobnom kupeu ili je veće cimanje zaraditi tih €60. Meni je upravo zadovoljstvo da se provozam do Budimpešte, a istovremeno i uštedim, a biće mi i prvi put da do tamo idem vozom. Osim toga, ima tri polaska dnevno, tako da nemam potrebe da noćim u Budimpešti.

S druge strane, ako ću da idem iz Beograda, jeftiniji mi je Aegean Airlines, barem za nekoliko €.

U slucaju da ti se ide do Budimpeste onda je opravdano pa i da kosta vise  :) ali da se cimas do Budimpeste i nazad da bi potencijalno (kazemo potencijalno jer razlika u ceni BG i BUD je 60EUR kad se dobije povratna vozna karta 25EUR, gradski prevoz u BUD 5EUR i nesto za pojeste i popiti minimum 10EUR i nikada ne znas da li ce da iskrsnu jos neki nepredvidjeni troskovi + vuglis torbe (torbe mi najteze padaju) ) ustedeo bi oko 20EUR, mislim da nije vredno. Ali poseta Budimpesti jeste vredna. Lep provod i srecan put  :spot:

• Author

Ček ček, otkud €60?! Ti si računao skuplju kartu. Razlika je €72 ako se kupi karta onako kako sam objasnio.

U svakom slučaju hvala na lepim željama :) Ukupna ušteda je dakle oko €45 (malo li je?!) a ne €20, jer ću tog dana morati da popijem i pojedem i ako ostanem u Beogradu, a ni vožnja do našeg aerodroma nije za džabe.

Imas iz Istanbula za Kairo povratnu za 200eur a sigurno moze i jeftinije.

pogledaj www.aviokate.org

Imas iz Rima neku ludacku kombinaciju preko www.onetravel.com u pitanju je SWISS za 100ojra povratna za Kairo za datume koje si naveo.

• Author

Da, samo što nisi računao i €150 taksi u toj ludačkoj kombinaciji SwissAir-a. Mada je dobro znati, u slučaju da nema ništa drugo, hvala u svakom slučaju. A i nisam znao za taj sajt, a dopada mi se kako šljaka.

A što se tiče Istanbula, to znam, ali dolazak do tamo i nazad je još oko €70 (plus 48 potrošenih sati na put), a sam let je oko €215, tako da je opet definitivno bolje ići iz Budimpešte. Prednost je što let iz Istanbula ima uvek tu cenu, pa ne mora mnogo unapred da se kupuje.

Međutim, ovde smo promašili temu, jer sam pre neki dan otvorio posebnu temu "kako apsolutno najeftinije otići do Egipta", a ovu sam otvorio samo kao napomenu ljudima da se ne hvataju odmah za prvu cenu koju im Alitalia prikaže.

A fuck sad tka vidim da su lepo zapakovali  Total Inc (na sta sam odma posislio da je krajnja cena) i ispod stavili excl fee L taxes. Sorry

(Moze li mod/admin da prebaci ovu diskusiju u vec pokrenutu temu)