Posted May 30, 2010 Da li neko moze da ukratko napise svoja iskustva iz Geteborga? sta obici videti i slicno? Ostajem nedelju dana, znaci vremena na pretek... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted June 15, 2010 na ovo pitanje ces dobiti bolji odgovor na serbiancafeu/diskusije skandinavija! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2015 Samo da proverim da li je neko u prethodnih 5 godina bio u Geteborgu? Šalu na stranu, krajem oktobra putujem na 7 dana u Geteborg, Pretražila sam gomilu izvora na netu i sad sam u totalnoj konfuziji. Zanimaju me standardne stvari, tipa šta videti u gradu, da li ima nešto zanimljivo u bližoj/daljoj okolini grada ili možda neki drugi bliži/dalji grad. Htela bih da odem možda do Malmea, pa do Kopenhagena, ili do Stokholma, Osla, ili možda nekog mesta u Danskoj.Zanimaju me i neke praktične stvari kao npr. koja se valuta tamo koristi EUR ili SEK, da li mogu da plaćam u kešu ili moram karticom, kako im funkcioniše gradski/međugradski prevoz, da li postoji opcija da kupim kartu za gradski/međugradski prevoz koja važi par dana, i sl.? Kartu ću uzeti preko Wizz-a, a smeštaj ću da potražim preko CS-a i BW-a, pošto su hosteli, koliko sam uspela da vidim, najmanje 30 EUR/dan.Kakva su vaša iskustva generalno?Hvala unapred na pomoći. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 29, 2015 Zavisi sta te zanima ali mislim da imas dosta toga ovdehttp://www.goteborg.com/en/city-guide/U Svedskoj je SEK u Norveskoj NOK u Danskoj DKK. Racunaj da karticu moras da imas sa sobom jer neke stvari npr karte za vozove iz automata ne mozes da kupis za kes kao i da placas prevoz. Pare mozes da menjas u menjacnicama http://www.forex.se/en/Ima ih u SWE Dk NO ali je kurs dosta nepovoljan i provizija je 5EUR FIKSNO /radio sam tamo) tako da tije bolje da vadis iz automata. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 30, 2015 Hvala za info! Za Dansku znam da imaju jaku proviziju, nisam znala da je slično u No i Sw. Videću onda da razmenim novac ovde... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 5, 2015 bila sam igrom slucaja u februaru ....boravili u Stockholmu i promenili avion za polazak iz G.Posle Stock/ meni se ne svidja....i pre bih isla da posetim sta si pominjala nego gubila vreme u G.Pokazalo se tada da je bilo najpovoljnije SEK-e kupiti u beogradu, odradi na vreme jer ih nema uvek i svugde ...dobro je da ih narucis u menjacnici ili banci......Smestaj nije jeftin pa bolje idi preko cs, klopa je ispala vise nego povoljna a hranile smo se sjajno, za to ne brini...u stockholmu obidji ostrvca brodom...sve ostalo ti je inace u bilo kom vodicu.... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites