Jump to content

Featured Replies

Posted

Evropa: www.visiteurope.com

Afrika: www.africaguide.com

Azija: www.aguidetoasia.com

Bliski istok: www.atlastours.net

Centralna Amerika: www.enjoycentralamerica.com

Juzna Amerika: www.travelsouthamericaguide.com

Severna Amerika: www.travellibrary.com/north_america

Jes' da je par destinacija izmesano, ali moze da posluzi :)

• 1 year later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...

Ne uspevam da nadjem  :bang:

Trazim link za sajt koji je sa profilima slicno CSu, ali gde gazde naplacuju koriscenje stana (isto je worldwide)...valjda je dovoljno asocijacija  :-[

Ja sam isao preko Homelidays po Italiji I sve je OK.plati se najcesce 10% cene unapred I to je to.Dogovorite se oko detalja mailom, ima na sajtu slike I detalji kao I ocene smestaja.Nama je ovo mnogo bolja varijanta od hotela jer nas je cetvoro.Za pare koje bi dali na hotelsku sobu imamo ceo stan na raspolaganju.Vec smo rezervisali Sevilju I Valensiju za prolece pa cemo videti. 

Probao sam Airbnb u Njujorku (pisah negde na forumu već) i radi... Koliko se sećam, kada pogledate stan koji vas interesuje, pogledate onda kalendar da vidite da li je stan slobodan u željenom terminu, i pošaljete poruku vlasniku kao što bi poslali nekome preko Kaučsurfinga (barem sam ja tako skapirao) - znači, budite ljubazni, razlog zbog kojeg dolazite, koliko planirate da ostanete, itd. Takođe sam skapirao da ljudi ne žele nekome da izdaju ako planirate manje od nedelju dana da ostanete

Zavisi... Ako je minimum 7 noćenja to je unapred navedeno u listingu vlasnika stana. Ovo sam navela kao primjer, većina njih je u mogućnosti da vam izda stan/sobu i za manje od 3 dana. Ono na šta treba obratiti pažnju su cijene za vrijeme praznika. U većini listinga nisu navedene cijene, pa morate da pošaljete poruku vlasniku i pitate ga za tu informaciju. Prošle godine se dogodio neki incident, ali ne od strane vlasnika, već od strane osobe koja je iznajmila stan, pa su nakog toga pooštrene mjere sigurnosti za obije strane.

edit: Obratite pažnju i na depozit. Obično je naveden u listingu.

• 3 weeks later...

Dakle,

verujem da, kao u svemu, postoje i neke situacije kada ne prolazi sve besprekorno, ali smo mi imali skroz pozitivno iskustvo...nakon registracije, poslao par poruka "izdavacima" i tako posle nekoliko razmenjenih poruka, dosao do preciznih cena i zeljenog stana.

S obzirom da smo imali malih problema sa bookiranjem, koristili smo i opciju kontakta i moram priznati da me je ovo bas odusevilo, jer opcija "napisite nam vas broj i mi cemo vas nazvati", funkcionise tako sto pozovu iste sekunde i operateri su prilicno strpljivi (sto je za nas slucaj bilo veoma znacajno)...

Uslovi i koriscenja su vrlo jasno navedeni na samom sajtu i nije potrebno puno vremena da se stekne kompletna slika o nacinu rada.

Ako ima pitanja, tu sam ;)

• 4 weeks later...
  • 4 weeks later...