Jump to content

Featured Replies

Posted

Znam da se ranije govorilo o registraciji u Rusiji, ali sada mi gori pod nogama, nalazim se u Minsku i ne znam sta da radim povodom registracije. Moj host ima dovoljno obaveza da bi jurcao po kancelarijama radi mene, ostaje mi ili da platim znatnu sumu nekom hotelu da odradi to ili da odem do Litvanije i nazad kako u zemlji ne bih ostao duze od tri dana. Ili pak da se kockam i da probam da izadjem iz zemlje bez registracije. Da li mi u tom slucaju preti shtraf (novcana kazna)? I sta ako nemam para za shtraf? :)

Nadam se da ce neko podeliti svoja iskustva sa mnom o ovome, i to dok jos nije prekasno!

Ako si usao preko Rusije onda sta te briga.

Ali ako si usao recimo iz Poljske onda imas pecat ulaska u Belorusiju tako da tesko mozes da se pravis lud.

Da platis hotelu pitanje je da li hoce da te registruju ako nisi njihov gost.

Moj savet je da odes u OVIR i da se registrujes. Po novom sporazumu o bezviznom rezimu izmedju Srbije i Belorusije za nas je "pojednostavljen i skracen proces registracije". Ili ako nista ne pali onda tri dana i brisi.

Verovatno ce da te pitaju za domacina ali to je trebalo da se racisti ranije. Ako si preko couchsurfinga tipicno je da tamo odmah kazu da ne vrse registraciju svojih gostiju.

Ako te nahvataju bez registracije sigurno ce da ti zalepe kaznu. Imaj u vidu da je sada predizborna situacija u Belorusiju u okviru koje je pojacan nadzor stranaca itd.

Nemas para za kaznu? Onda verovatno ides u Mogilev da beres krastavce sa Moldavcima i Gruzijcima koji su takodje bili bez registracije :)