Followers 0

SSSR - januar 2011

17 posts in this topic

Pozdrav svima nakon duzeg vremena...

Posto sam skupio neku kintu i razmisljao sta bih mogao napraviti ove zime, odlucio sam se da realizujem jednu staru zamisao...zimsko putovanje vozovima po SSSR

plan je ovakav: CG - Beograd - Budimpesta - Lviv - Kijev - Moskva - Minsk - Varsava - Krakov - Budimpesta - i nazad

upravo razradjujem detalje putovanja, a datum bi bio odprilike sredina junuara... volio bih da mozda se poklopi pravoslavna nova godina sa boravkom u minsku ili moskvi...

ako ima zainteresovanih ili onih sa nekim sugestijama javite se...

Ako ides sa CG pasosem imaj u vidu da ti za Belorusiju treba viza.

Cimanje i pare za dobijanje.

Ako ides sa CG pasosem imaj u vidu da ti za Belorusiju treba viza.

Cimanje i pare za dobijanje.

Ne treba viza, nego samo turisticki vaucer kao za Ukrajinu... Za Bjelorusiju sam vec sredio, jos samo za Ukrajinu...

Na zvanicnom sajtu Ministarstva spoljnih poslova CG pise u Belorusiju bez vize, samo sa vazecim pasosem.

A onda nadjem na netu da je jula ove godine postisan sporazum da moze uz turisticki vaucer sa zdravstvenim osiguranjem.

Za Ukrajinu kazu mora viza koja se vadi u ambasadi u BG?

Zar CG i Ukrajina nisu potisale sporazum o bezviznom rezimu pre jedno godinu dana a navodno je stupio na snagu maja ove godine?

Kako god bilo spremi se dobro jer ce tamo biti dosta hladno. Za Minsk obrati paznju jer su tada tamo izbori sto znaci pojacana kontrola stranaca, demonstracije itd.

Ovi moji (mislim na MIP CG) su izgleda obavjesteni ko Kostunica...

Za Bjelorusiju treba turisticki vaucer jer je to zajednicka odluka dvije drzave od jula ove godine...Tad je Vlada uvela vize za Tunis i donijela odluku u tur. vaucerima za gradjane Bjelorusije...

Sto se tice Ukrajine bilateralni sporazum (ako je uopste potpisan?!?) nije jos stupio na snagu jer ukrajinci nesto kenjaju oko ulaska CG u WTO pa tu ima trzavica na obje strane... jedan poznanik je isao skoro tamo samo sa vaucerom tako da cu i ja probati...

inace na sajtu MIP CG i dalje stoji da treba viza za Izrael a ja bio u Eilatu prije 10-tak dana, bez vize sasvim normalno cak mi nusu ni udarili pecat u pasos nego na neki karton koji su mi posle uzeli...

Hvala geoplans za savjet u vezi izbora u Bjelorusiji, zaboravio sam totalno na to... medjutim vidim da je to zakazano za decembar a ja se nadam da ce sva euforija i protesti (ako ih budu), trajati par dana i da ce biti mirno u januaru... doduse ne znam ni sta ce im izbori kad ce lukasenko dobiti 99.9 % glasova...

колико дана би то трајало, да ли је смештај по хостелима или.....

може мало више података, молим?    :mah:

Pa odprilike do 20 dana, sve u zavisnosti kako bi se odvijale stvari usput...

Sto se tice smjestaja, ako bih isao sam definitivno hosteli. Medjutim ako bi nas vise islo mogli bi razmisljati o opciji iznajmljivanja stanova u Kijevu, Moskvi i Minsku jer planiram tamo da ostanem barem po 3 dana...

treba li jos koja informacija...

хеј....

тренутно је то довољно информација, идеја је стварно ок, мада - можда ће бити мало 'ладно......  zvizhd

такође, мислио сам да ће мој први сусрет са Русијом и околином бити у неко пролеће или лето, па сам тако и планирао следећу траншу свог одмора, но...... морао бих да то проверим.......

хајде пробаћу да ти јавим што пре.....

поззз.....

vazi nema problema  :spot:

medjutim sada se i ja polako premisljam oko ovoga jer sam sam dobio info od jedne poznanice iz norveske koja je bila ovog ljeta na trans-sibirskoj (tj. mongolskoj turi) i kad je bila u kini uspjela je da podje do sjeverne koreje za 200 eura 4 dana iz dandonga...

dala mi je sve kontakte i sam sam se uvjerio da je bas tako...

sad razmisljam da skupim jos neku kintu pa sa proljeca da zazdijem do Kimova  :king:

Izvini ali ovo nije SSSR ovo je SSSR-Alma-ata,Taskent,Tbilisi,Baku,Yerevan,Dusanbe,Biskek,Kamcatka,Cukotka i tako dalje i dalje............................................

Izvini ali ovo nije SSSR ovo je SSSR-Alma-ata,Taskent,Tbilisi,Baku,Yerevan,Dusanbe,Biskek,Kamcatka,Cukotka i tako dalje i dalje............................................

Hvala na informaciji :bang:

mashoni ne sumnjam da znas sta je SSSR a chaba je lepo rekao da je ovo sto si napisao bivsi Varsavski pakt-nema ljutnje i sretan ti put nadamo se putopisu na ovom sajtu

mashoni ne sumnjam da znas sta je SSSR a chaba je lepo rekao da je ovo sto si napisao bivsi Varsavski pakt-nema ljutnje i sretan ti put nadamo se putopisu na ovom sajtu

Pa sta sam trebao da napisem na tvoj post? Ti si se nasao da nas poducis sve na forumu o istoriji i geografiji svijeta, a brat bratu 99,99% clanova ovdje ima sve to u malom prstu...

Naziv ovog topic-a bi bio istovjetan nazivu mog putopisa ako ga bude, jer pod ovim imenom ja sam mislio na infrastrukturu, gradjevine i mentalitet gradjama u navedenim drzavama.

Ja iskreno ne znam sto i pisem ovaj post, ali ako je tebi satisfakcija da pokazez kako ti znas nesto i mene si poducio evo jedan veliki  clap

кад смо код подучавања...    (:

"Шта ти је, човече? Е, свашта. Овај сајт није за свађе. Смири се и ћао".

извињавам се свима - нисам могао да одолим.....    :evil:

машони, у сваком случају, надам се фото-причи, шта год на крају да изабереш....

и - бон војаж!!!

Jedan mali savet od osobe koja je proputovala sve zemlje bivseg SSSR-a uzduz i popreko i to po nekoliko puta. Od kako se Sovjetski Savez raspao, ljudi u skoro svim novonastalim drzavama su ocekivali ta im potece med i mleko sto se, naravno, nije dogodilo, pa su nekako sve vise postajali zlovoljni i, sto je za nas putnike jos vaznije, homofobicni. U svakom strancu vide pokretni novcanik i sve ce uraditi da tvoj novac promeni vlasnika i postane njihov. To je u redu sve dok su ti nacini legalni i ne ukljucuju primenu sile. To je najvise izrazeno, verovao ili ne, bas u majcici Rusiji. Od svih bivsih sovjetskih drzava, ja sam najlepsa i najprijatnija iskustva imao u Kazahstanu i Uzbekistanu. Tamo su ljudi jos uvek nekako ne iskvareni i iskreni i da bi ti iskamcili koju paru izmislice neke naivne price (koje prolaze kod zapadnjaka ali ne i kod nasih ljudi) u stilu “danas je praznik ne znam cega pa bi bilo dobro da nas castis” ili “crko mi bojler a cerka mora na fakultet a nema gde i kako da se okupa, pa jel imas neku paru da kupim nov bojler” i slicno  lol::. Sve u svemu, srecan put ti zelim, ne budi paranoican vec samo oprezan i nista lose ti se nece dogoditi, naprotiv, verujem da ces imati sta da “poneses” sa sobom nazad za SER i CG i da to podelis sa nama u vidu nekog lepog putopisa. Ziveli  :pivoooo:!