Jump to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Klub putnika

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Posted

Imam jedno malo komplikovano pitanje ali se nadam da mi neko moze da mi sa sigurnoscu odgovori...ovako moje pitanje glasi : usla sam u januaru 2010 u Grcku i izasla sam u februaru ali mi nisu udarili izlazni pecat i to nebih ni primetila da nisam bila u Makedoniji i sa prijateljicom otisla do frisopa pre nedelju dana i sad mi neki moji prijatelji govore da cu imati problem ulaskom u Grcku u januaru za kad planiram odlazak kod prijateljice .PA JE MOJE PITANJE DA LI NEKO ZNA STA SE DESAVA U OVAKVIM SLUCAJEVIMA,DA LI CE MI STVARNO PRVITI PROBLEM PRI ULASKU?

• Author

Da i ja sam bila sigurna pre da je zavisilo od carinika da li ce ti brojati ulaske i izlaske ali sad sa biometrijskim pasosem nisam sigurna jer sta ako me ni nema u izlasku ?

Ja sam prelazio nekoliko puta preko granice a da mi nisu ni otvorili pasos (uglavnom u Italiji) a negde samo otvore i pogledaju sliku i vrate mi pasos (par puta na madjarskoj granici) i nikom nista, nikad problem sa trajanjem boravka. Jednom je probao slovenacki policajac da prebroji dane boravka u schengenu ali nije mu bas islo od ruke jer je haos od pecata u mom pasosu tako mi je samo vratio pasos i pozelo srecan put.

Moja cura ima slican, posto je strankinja, mora da izlazi iz Srbije svakih 30 dana. Do sada nisu ni jednom udarili izlazni pecat - cak su nam jednom prilikom rekli da im je udaranje izlaznih pecata u strane pasose zabranjeno