Jump to content

Featured Replies

Posted

Poz svima, treba mi pomoc imam pitanje i nedoumicu, pa ako neko zna kako da je resim neka kaze...

Imam 22 godine, punim sad u januaru i idem vanredno u skolu, ostala mi je jos cetvrta godina... Imam devojku koja ima 17 godina i koja planira da ide tamo za nekih 6 meseci da zavrsi cetvrtu godinu... E sad, ja imam burazera tamo koji zivi dugo vec i zaposlen je i ispunjava sve uslove sto se toga tice da ja zivim kod njega... A mene zanima da li postoji sansa ili fora da ja dobijem vizu, na nekih 6 meseci ili vise, da budem blizu ribe,  s obzirom da sam vanredan ucenik i nisam zaposlen, jer ne zelimo da se razdvajamo na godinu dana bas... mnogo je... :( I jel mozemo oboje kod mog burazera ako ja dobijem vizu?

Hvala svima...

Ako ti je brat tamo legalno ne vidim zasto ne bi dobio vizu. Turisticka viza se kod nas sada izdaje na 10 godina, pa sa njom resavas sve probleme. Takodje, tamo mozes naci neki fizicki posao na crno poprilicno lako, sa platom koja ti je dovoljna za osnovne potrebe. Samo pazi se, 17 godina je prevrljtljiva stvar  da se zbog toga prevali pola sveta ;).

P.S. Za ubuduce izvod iz pravilnika:

Davanje naslova

Kada otvarate temu, dajte joj naslov koji odrazava njenu sustinu. Recimo, «Viza za Liliput» ili «Kako do Marsa» su dobri naslovi, a «potrebna pomoc» i «HITNO» su loši naslovi.

Turistička viza se izdaje na do 10 godina. Dva drugara otišla krajem prošle godine, jedan dobio na godinu dana, drugi na 7 meseci. Ovaj drugi je već bio preko WAT programa...

• Author

Ok, ali niste razumeli... Ako ja dobijem vizu i prijavim burazera kao izdrzitelja i on posalje papire, jel moze moja devojka da trazi u skoli koju bude htela da upise tamo, da ide takodje kod mog burazera u porodicu, bez obzira sto sam i ja u njoj? Jel moze on nas oboje da primi?  Jel nece ovi iz ambasade nesto da provale ako se napravimo ludi..???

Ok, ali niste razumeli... Ako ja dobijem vizu i prijavim burazera kao izdrzitelja i on posalje papire, jel moze moja devojka da trazi u skoli koju bude htela da upise tamo, da ide takodje kod mog burazera u porodicu, bez obzira sto sam i ja u njoj? Jel moze on nas oboje da primi?  Jel nece ovi iz ambasade nesto da provale ako se napravimo ludi..???

Prvo, dobijanje tvoje vize ne zavisi od tvog brata nego od tebe (pricitaj temu Viza za USA). Ako napises da ce brat da te izdrzava skoro sigurno ces biti odbijen.

Drugo, koju skolu ce da dobije tvoja devojka to je prilicno diskutabilno, nisam bas upucen u ovaj proces ali verujem da ti nedaju da biras bilo koju skolu u USA nego imas vec unapred odredjene pa koja ti zapadne ili eventualno koju odaberes.

Trece, ako ides u skolu preko nekog njihovog programa nikada neces dobiti smestaj u porodici koja prica istim jezikom kao i ti, to je protiv njihovog pravilnika o Exchange Visitor programu.

Zao mi je sto ce te mozda razocarati ali bolje da znas na cemu si.

Moje licno misljenje da su to jako male (ili prakticno nikakve) sanse da sprovedes u delo to sto si planirao.