Posted June 25, 201114 yr Evo ovako, putujem u Italiju, imam njihovu klasicnu sim karticu za mobilni , ali mi sad treba micro sim kartica za iPad da bi koristila internet. Videla sam da WIND ima ekstra pogodnosti, TIM nesto losije, neki njihov 3 it jos povoljnije itd. E sad me zanima da li ja kao srpski drzavljanin mogu da kupim tu pripaid karticu jer, koliko se secam jos od pre nekoliko godina u nekim zemljama su uveli da mora licna karta, i jos neki papiri da bi se kupila uopste pripaid - kao zbog opasnosti od terorizma i slicne gluposti. Ovu italijansku klasicnu sim za mobilni mi je uzeo moj italijan, ali za ove "novotarije" on nema sluha i ne zelim uopste ni da ga pitam kako to ide u Italiji (samo znam da na sajtu gde sam registrovala tu svoju pripaid karticu stoje zaista svi njegovi podaci, cak nemam mogucnosti ni da je dopunim pre njihovog sajta svojom kreditnom karticom, jer mi stalno izbacuje da "kartica nije validna", nego mogu samo da je dopunim kad sam u Italiji. Zna li neko nesto o ovome?
August 6, 201114 yr Author Da odgovorim samoj sebi, mozda nekom drugom pomogne U Riva La Garda sam u prodavnici vodafona nasla sim mikro karticu, samo sam im dala pasos, oni su sami izracunali "codice fiscale", podesili mi sve parametre i to je to. Jedino sto sam ja htela TIM, ali ga nije bilo tad tamo, i kartica se aktivirala tek posle 24 sata, nije losa opcija "internet day", 1 euro dnevno bez limita, ali prvih 250 mb po high speed, ostatak kao dial up, ali meni nije trebalo vise.
August 6, 201114 yr Nije los vodafone.IT, imaju i neku opciju €2 na dan za 100MB interneta u drugim EU zemljama [mozda samo onim gde ima vodafone mreze?] Koliko te je kostala sama kartica? Da odgovorim samoj sebi, mozda nekom drugom pomogne U Riva La Garda sam u prodavnici vodafona nasla sim mikro karticu, samo sam im dala pasos, oni su sami izracunali "codice fiscale", podesili mi sve parametre i to je to. Jedino sto sam ja htela TIM, ali ga nije bilo tad tamo, i kartica se aktivirala tek posle 24 sata, nije losa opcija "internet day", 1 euro dnevno bez limita, ali prvih 250 mb po high speed, ostatak kao dial up, ali meni nije trebalo vise.
August 7, 201114 yr Author kartica je 10 eura + 5 eura aktivacija. na sajtu vodafona pise da do 4. septembra se ne placa aktivacija, ali meni su naplatitli. a to za 2 eura dan je opcija 500 mb po vecoj brzini a ostatak brzina dialup. moze se koristiti i kao klasican tel. broj. mze se aktivirati i internet u inostranstvu za 6 eura po danu. Tre. it provajder je odlican ali samo u velikim gradovima i najpovoljnoji je, najbolju pokrivenost ima TIM, a i WiND nije los.