January 17, 201214 yr Eh ovako.. Ja sam student u Poljskoj i dobila sam vizu bez ikakvih problema. Sada decko treba da napravi vizu da bi mogao duzi vremenski period da provede tamo samnom. Imam prijatelja koji je zaposlen i ko bi napisao pozivno pismo koje je potrebno, ali jedan problem. Da li iko moze da mi napise adresu tog Vojvodskod ureda u kojem pismo treba da se overi??? Koliko god trazila, to ne mogu da pronadjem :-\ I ako iko ima savet kako bi pismo trebalo da izgleda, dobrodosla informacija A drugo pitanje je vezano za osiguranje, kopiram sa sajta ambasade: "Putničko zdravstveno osiguranje koje važi za sve zemlje Šengenskog sporazuma i pokriva zatraženi period važenja vize. U slučaju pozivnog pisma iz Vojvodskog ureda osiguranje isključivo za vreme putovanja ka Poljskoj." Da li je potrebno osiguranje samo za vreme putovanja ka Poljskoj ili za citav boravak tamo? Iskreno se nadam da ce neko moci da mi odgovori barem na prvo pitanje, hvala unapred..
January 17, 201214 yr Zdravstveno osiguranje mora da vazi tokom citavog boravka tamo. Zasto ne pitas nekog tamo gde se nalazi taj vojvodski ured, zasto mislis da mi znamo gde je to (pa ni grad nisi napisala, otkud mi da znamo u kom gradu se ti nalazis)? Inace kad si otisla u Poljsku verovatno si morala da dobijes potvrdu o privremenom prebivanju u Poljskoj, to si verovatno uradila u vojvodskom uredu.
January 17, 201214 yr Zdravstveno osiguranje mora da vazi tokom citavog boravka tamo. Zasto ne pitas nekog tamo gde se nalazi taj vojvodski ured, zasto mislis da mi znamo gde je to (pa ni grad nisi napisala, otkud mi da znamo u kom gradu se ti nalazis)? Inace kad si otisla u Poljsku verovatno si morala da dobijes potvrdu o privremenom prebivanju u Poljskoj, to si verovatno uradila u vojvodskom uredu. Realno!