Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svim forumasima!  :)

Trazio sam po forumu, i po internetu uopste, ali konkretan odgovor nisam nasao. Nadam se, dobicu ga od nekog od vas  :)

Letim preko Minhena za Rusiju. Tamo mi devojka zivi. Zelim da joj poklonim zlatan lancic sa zlatnim priveskom, i prsten, verenicki  :). Ne znam kakva je procedura sa nakitom. Moram li prijaviti na carini, platiti koliko treba, ili cutati i u rucnom prtljagu probati da ga prenesem? Bojim se da mi ne oduzmu to na kontroli.

Kakva je uopste procedura? Gde to i kome prijavljujem? Koliko otprilike kosta?

Hvala  :)

Ako imas neki racun,ponesi sa sobom..ili sto ti covek kaze,stavi na sebe..pa nose ljudi lance od po 100-150 gr na sebi..i srecno tamo)))

• Author

Pozdrav babareebu i pedjalone :)

Hvala na odgovorima i lepim zeljama :) I ja vama, takodje, zelim svu srecu ovog sveta, ma gde bili! :)

Pa dobro, lancic mogu da okacim o siju, ali prsten... em mali em zenski... Sta, da im kazem da sam p.. ,ovaj, gej?!?  :D :D :D

Da, za prsten imam racun, a lancic je davno kupljen. Da lancic ponesem na sebi a prsten u kutiji, sve sa racunom?

I jos jedno pitanje, da ne otvaram temu. Mogu li u predatom, cekiranom, prtljagu poneti sa sobom malo nasih suvih specijaliteta: slanine, sunke, kobasice? Sme li se uopste nositi u inostranstvo meso i mesni proizvodi?

ma ko ce da te pita za prsten,pa i reci da ides na vencanje..Meso i mesne proizvode mozes nositi samo ako dobro maskiras..

• Author

Dobro, maskiram, ususkam, negde izmedju odece, cekiram prtljag, predam, sednem u avion, a oni u medjuvremenu provale tu slaninu i kobaje u torbi (skenerom ili kako vec), i samo mi torbu bace negde sa strane, a ja u Rusiju stignem samo sa rukama u dzepovima?!? :shockkk:

Cekirani prtljag ne prolazi nikakve ozbiljne kontrole pre cekiranja, kako da budem siguran da kasnije ne nadju nesto sto ne treba?

Dobra ideja.

A što se tiče suhomesnatih i inih proizvoda, najbolje je da nazoveš Rusku ambasadu i da pitaš da li je i koliko dozvoljeno.

• Author

Hvala ljudi na savetima :)

Pedjalone, u pravu si, nazovem i pitam.

Sledece nedelje putujem, pa cu javiti sta sam i kako uradio. Mozda se jos neko bude pitao oko istih stvari.

Svako dobro i jos hiljade i hiljade kilometara putovanja vam zelim!!!

• 2 weeks later...
  • Author

Svima veeeeliki pozdrav iz Rusije!!!  :)

Sto se nakita tice niko me nista nije pitao, ni nasi, ni svabe. Prsten sam po savetu Deletera okacio o lancic  :) Jedino sto su mi u Minhenu nekoliko puta torbu provlacili kroz skener, rucni prtljag, i na kraju sam morao i sve da povadim, zasto ne znam, verovatno im se nesto ucinilo sumnjivim...

Slanina u cekiranom prtljagu je takodje stigla zdrava i citava  :) Zao mi je samo sto nisam poneo vise, ali mi je torba i tako bila teska skoro punih 23 kilograma.

Zivi i veseli bili!  :) :) :)