Jump to content

Featured Replies

Posted

Tražim alternativna izletišta umesto Košutnjaka, pa naleteh i na Duboki potok u Barajevu. Ako je neko bio, neka ostavi info/iskustva. Šta me najviše zanima - da li je kupanje dozvoljeno na celom jezeru ili samo tamo gde je neka plaža, da li uz samo jezero može da se pravi roštilj, :) da li može da se vozi bajk, a da se ne ide saobraćajnicama, nego nekim utabanim ili bilo kakvim stazama. I da li postoji neki besplatni parking i prodavnice oko samog jezera. Kakva je voda, da li je jezero čisto?

Ako Duboki potok ne zadovoljava navedene kriterijume, postoji li nešto odgovarajuće na udaljenosti do oko sat vremena kolima? Ali od Vidikovca, ne od centra. Napominjem, jer mi je do Pančevca potrebno već više od pola sata, pa mi je Bela Crkva na više od 2 sata vožnje. Gledao sam i ono kod Lazarevca (jezero Očaga?), ali na nekom video klipu videh da se do jezera ne može biciklom!? (piše na tabli). Očigledno, kupanje, roštilj i bajk su meni primarni kriterijumi za izbor lokacije. :)

Košutnjak praktično nema bajk staze, roštilj je predaleko od bazena, parkiranje je skoro nemoguće, a gužve su postale nenormalne.

ako si na vidikovcu blizu ti je obilaznicom do ostruznickog mosta bajsom, a tu , na desnoj obali je prilicno mirno, sava je cistija od jezera u okolini za kupanje, a rostilj raspalis u blizini nekog od reni bunara. ako hoces samo da vozis bajs onda odes na levu obalu pa nasipom do bloka 70, ili desnom obalom uzvodno starim obrenovackim drumom preko ostruznice do umke nije prometan put, ili nizvodno do ade ciganlije.

• Author

Hm, pčelice jesi li sigurna? :) Bio sam na mostu pre godinu ili dve, oko njega je bila pustoš, nisam video ni parking, ni pogodno mesto za roštilj, a Savu ne pamtim da mi je neko pomenuo u kontekstu čistoće. :) U svakom slučaju, hvala na predlogu, ispedalaću ovih dana opet do tamo, da vidim kakva je situacija, ionako treba da snimam film. Nego, zar na desnoj obali nije ona petlja? Nešto se prisećam kad sam prelazio bajkom preko mosta (iz blokova u Železnik), odmah se išlo na neku petlju, nije moglo da se siđe kolima na obalu. Mora da nešto nisam dobro razumeo/zapamtio. :)

cane-bg i jeste siprazje i pustos sto se ljudi tice, ali ja tako zamisljam idealno mesto za rostiljanje sa dobrim drustvom. izvini mozda je razlika u ukusu. :( mislila sam da izbegavas ono sto imas u popularnim izletistima.

sto se petlje tice, kad ides sa vidikovca sidjes kao za obrenovac i odmah posle stotinjak metara desno izlazis sa autoputa ka ostruznici pa na sledecoj raskrsnici biras smer ka obrenovcu ili makisu a pravo ides ka obali zemljanim putem nadjes cistinu oko reni bunara za rostilj.

ja se ne kupam u savi, ali sam sigurna da je voda cistija nego u jezerima, jer tece, jezera su nazalost septicke jame, osim ade u koju se ne uliva kanalizacija.

• Author

Ma nije problem u ukusu, nego meni u glavi stalno ta slika sa druge strane mosta, na levoj obali, kad sam išao bajkom. Jedva da je bilo i trave. :) U stvari nisam ni zagledao desnu stranu. Hvala za uputstvo, definitivno ću opet da obiđem ovih dana. Za tekuću vodu si u pravu, ali zavisi od toga da li neka fabrika istresa otpad u vodu. No, obići ću ponovo, pa javljam utiske.

• Author

pčelice, ako ti nije teško, samo da utvrdimo tu lokaciju. :)

Bio kod mosta, sa obe strane. Nisam siguran koji deo preporučuješ. Ako pričamo o desnoj obali Save, oko mosta je jedno od stovarišta peska i šljunka, zauzima poprilično mesta. Odmah posle toga, nizvodno počinje šumica, ali počinju i splavovi i razne kućice uz reku. Uzvodno, sa iste strane, ima još neki šumarak (iza železničkog mosta), a uz obalu nisam video splavove i kućice. Možda bolje da proverim da li sam te razumeo za rutu. Sa Ibarske idem na obilaznicu, pa posle tunela desno, kao za Železnik, ali onda nastavim pravo i spuštam se na "autoput" BG-Obrenovac, u smeru ka Obrenovcu? Odmah posle je skretanje desno, pa se izlazi na produžetak starog Obrenovačkog puta? Na tom mestu je ono stovarište, a ako idem dalje ka Obrenovcu (piše na mapi da je tu i igralište FK Borac), to je onda taj šumarak uzvodno? Je l' to? :) U Savi se definitivno ne bih kupao, ali ako je lepa lokacija za roštilj, a tako blizu kuće, može da prođe i bez kupanja, i pogled na reku može da bude lep.

cane,

to je to mesto.  prema obrenovcu uz obalu nemas nista, to je  dobar put za voznju bajsa. Prema makisu kad prodjes stovariste sljunka imas rasciscene delove siprazja od puta ka reni bunarima  i to je mesto za koje sam mislila da ce ti odgovarati za rostilj.