Posted August 31, 2012 Ako neko zeli nevidjenu avanturu u jednoj novije stvorenoj zemlji u Indoneziji,zemlji koja je prakticno zamrznuta u vremenu,treba da se uputi u Dili,Istocni Timor...moze se doci samo sa dva avio prevoznika...jedan od njih je AirNorth iz pravca Australije... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2012 Kazu da se viza dobija na arodromu. Jel tako? Ajde pliz ako te ne mrzi, napisi nam sta se moze tamo videti, doziveti .... Da li je jeftino ili skupo? Ima li finih plaza za kupanje, ima li sta videti od kulturnih znamenitosti? Kakvi su ljudi? U par recenica... Bas me zanima, nisam cuo da je neko bio tamo Btw, moci ce do Dili-ja od oktobra 2012 i Air Timor-om iz Singapura i Dzakarte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 31, 2012 Kazu da se viza dobija na arodromu. Jel tako? Ajde pliz ako te ne mrzi, napisi nam sta se moze tamo videti, doziveti .... Da li je jeftino ili skupo? Ima li finih plaza za kupanje, ima li sta videti od kulturnih znamenitosti? Kakvi su ljudi? U par recenica... Bas me zanima, nisam cuo da je neko bio tamo Btw, moci ce do Dili-ja od oktobra 2012 i Air Timor-om iz Singapura i Dzakarte. nosiocima srpskog pasosa ne treba viza za istocni timor, ukinuta je Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 1, 2012 Da viza se dobija na aerodromu i ona je u vidu jednog velikog pecata... to nije problem. To je zemlja koja je dobila nezaviznost od Indonezije relativno nedavno,ali posledicom jednog krvavog rata...tako da je sad zemlja na pocetku neke "demokratije" ali izgleda kao zamrznuta u vremenu stvarno. Tamo je sve jeftino i jednostavno se moze obici sa rent a car ima ga na aerodromu i nije skup. Ja sam odseo u Hotel Dili Beach Garden...koji je na samoj obali bas u gradu... Super izgleda i dosta je siguran jer sigurnost tamo je jako bitna. Bas duz te ulice ima kafica,klubova i restorana i sve duz obale,cene hrane i pica i ostalih stvari... su takodje jeftine. Na drugom delu te glavne ulice gde je i taj hotel,a ona ide duz obale su odlicne pescane plaze i na nekim delovima je more plitko stotine metara do kolena moze se setati a ima delova gde je normalno,naravno. Na kraju te krivudave ulice sto ide pored plaze je jedno veliko uzvisenje sa statuom Hrista na vrhu slicno onoj stvari u Riu ali naravno manje sve. Neke znamenitosti ima u gradu u vidu nekih drzavnih grada i spomenika,meni najupecatljivije je Precidency of Republic i sve to nekim setanjem po gradu moze se obici,ali bolje imati ren a car pa se vozati i okolo jer je super za istrazivanje....i sve to izgleda jako zaostalo za nekim danasnjim vremenom i moram da naglasim oprez na putevima jer su jako losi...puni rupa,kratera Sve u svemu dosta neuobicajena zemlja i ni nalik onome sto se moze doziveti u nekom obicnom putovanju Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 3, 2012 od drugarice koja je zivela tamo godinu dana i nekih drugih ljudi koji su putovali dobila sam isti odgovor na pitanje sta je u timoru najzanimljivije -- ljudi. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted October 25, 2013 Kako najjeftinije iz Indonezije za Timor? Koliko kosta viza? Hvala. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites