Posted July 31, 2013 Kao sto i naziv teme kaze, treba mi neki predlog za novu godinu. Znam da je skuplje nego u drugim periodima ali sam ogranicen sa poslom i jednostavno ako ocu 15 dana onda moram tada. Cimam se oko par destinacija, Tajland, Indija, Kina, Sri Lanka, Dominikana, Kuba, Njujork Trenutno me najvise interesuje Tajland. da li da se ide sa nekom agencijom ili individualno. Nadjoh prije kartu BG-Bangkok za 750e 29dec-10jan a 28dec 1100e... Ajde pucajte sa predlozima i savjetima. Gracias Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2013 Sto se Kine tice, mogu ti reci da ovde niko ne slavi kalendarsku Novu Godinu. Svi slave iskljucivo Kinesku N.G. (osim u Hong Kongu, gde se slave obe). Cene se u ovom periodu u Kini ne razlikuju od normalnih, a povoljan je period za posetu juznog dela Kine. Na severu je u dec/jan isuvise hladno i ima snega... osim ako ne zelis da posetis "ledeni festival" u Harbinu! Tajland je odlican u to vreme. Na Sri Lanci je u decembru uglavnom lepo vreme na jugu, a monsunske kishe su na severu i istoku ostrva. Pozrav! Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2013 Njujork sigurno izgleda magično u novogodišnjoj noći, a još lepše u nedelji pred oko njihovog Božića.. Međutim, naći pristojan smeštaj u tom periodu, pritom povoljan, avio karte i ostalo, potreban je ozbiljan budžet. Bolje mi zvuči ta Azija iskreno.. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2013 da... Karta Bg-New delhi je 750 a smjestaj za recimo 10 dana je oko 250e u hotelu sa 3* a recimo peking 590e avio karta plus hotel za 10 dana oko 500e za dvije osobe koliko je sigurno da se ide individualno...avio karta (edreams) i hotel (booking) bi trebalo da su pouzdani a ostalo? gdje mogu vise iskoristiti tih 10 dana..vrijeme, cijene hrane/ulaznica/izleta...... Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 2, 2013 najbolje bi bilo da prelistas malo topike po sajtu, za svaki od tvojih kriterijuma i destinacija ima jako puno informacija, utisaka i kompletnih odgovora...samo kreni po destinaciji, od kontinenta do kontinenta ukoliko te toliko brine sigurnost, najbolje bi bilo onda da ides sa agencijom..svi koji smo se okupili ovde na sajtu nemamo veze sa agencijama, i putujemo u sve te delove sveta koje si najbrojao, neki od nas i po nekoliko puta godisnje... mislim da je to dovoljan odgovor sto se sigurnosti tice.... e sad, ko zeli da mu sve bude unapred sredjeno i uredjeno, da bude odveden negde, i da mu nesto bude pokazano, najbolje bi bilo da putuje agencijom, ali proverenom, jer je vecina agencija poprilicno nesigurna, u smislu potpunog postovanja ugovora sa turistom, i ispunjenja svih obaveza iz njega, pocev od adekvatnog smestaja i transporta, pa nadalje.. ali takav pojedinac je onda, svakako, na pogresnom sajtu... moja preporuka je http://www.putovanja.info/ Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 7, 2013 Ja sam u istoj dilemi kao ti i nesto sam u glavi isplanirao sledecu rutu. Sri lanka 4-5 dana, pa maldivi 8-10 dana, i u povratku dubai 3 dana(zbog tranzitne vize od 96 sati), amda dubai nije obavezan, nego niakd nisam isao, pa bi mozda da obidjem malo 2-3 dana, kad vec slecem tamo. Neka gruba racunica je oko 750e za avio karte. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2013 Ne znam koliko ste naklonjeni putničkim agencijama (znam da ja nisam, al ograničena vremenom i poslom..nekad su dobra opcija), ali jugle tribe (ako ih smjem spomenuti) ima solidne ponude za NG za Tajland i Sri Lanku. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 4, 2013 Ja bih izbegla Šri Lanku za doček nove godine jer je PREPUNO. Gužve su ogromne, ali se smanje već 3 dana nakon proslave. Naravno, ako volite gužvu, to je onda pravo mesto za vas . Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted September 5, 2013 Pa evo mi nasli relativno jeftine karte za Japan za Novu godinu, u svoje vreme karta kostala ispod 600e. Vec me hvataju zmarci pri pomisli da cu opet u tu magicnu daleku zemlju. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites