Posted August 3, 2013 Trebalo bi da nastavim putovanje u azijski deo Turske autobusom, a slećem na aerodrom Sabiha Gokcen. Vidim da je ta vrsta transporta u Turskoj veoma razvijena i da ima veliki broj kompanija i polazaka u toku dana. Da li je neko bio u prilici da putuje tako? A glavno pitanje je da li postoje neko autobusko stajalište u blizini aerodroma, jer mi se čini glupo putovati u Istanbul oko sat i po na početnu stanicu autobusa, pa ponovo preko Bosfora i pored aerodroma dalje. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2013 Da postoji autobusko stajaličte Otogar i u azijskom delu Istanbula ali je daleko od Sabihe. o.t. Nisi razmišljao avionom dalje u Tursku? Cene su samo nešto veće u odnosu na cene autobusa. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2013 Ranije je Havas ili Hvatas vozio od aerodroma Sabiha do Izmita, ali mislim da su ukinuli tu liniju. Proveri možda neko umesto njih vozi na toj relaciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 3, 2013 Naravno da sam razmišljao ali su otkazali let . A da li postoji neko manje mesto blizu aerodroma, do koga se može lokalnim busom ili taksijem, u kome staju međugradski autobusi? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2013 Nisi rekao ono najvažnije - gde putuješ iz Istanbula? To bi mnogo olakšalo pretragu. Gotovo svi busevi koji polaze sa glavne autobuske stanice na Bajrampaši u pravcu Anadolije imaju zaustavljanje na stanici Harem koja se nalazi na azijskoj obali Bosfora između Uskudara i Kadikeja. Iz starog dela grada se najlakše i najbrže dolazi trajektom za prevoz automobila koji saobraća na liniji Sirkeđi-Harem (polazi preko puta železničke stanice). Skrati se vreme putovanja za oko 2 sata tako da preporučujem da se na put ka istoku krene sa ove stanice. Sa Sabiha aerodroma saobraća Havataš šatl bus koji ide za Kadikej i putovanje traje u proseku 40 minuta. Na Kadikeju potom sesti u gradski autobus ili dolmuš koji idu ka Haremu i Uskudaru (naznačeno na vozilu), putuje se 10 minuta. Postoji i varijanta da se sa aerodroma ne vraća nazad za Istanbul, nego taksijem otići za Gebze (20 km od aerodroma) koji se nalazi na pola puta između Istanbula i Izmita. Na ovoj stanici je red vožnje dosta ređi, staje svaki 4-5 polazak iz Istanbula i to uglavnom autobusi nižerazrednih kompanija. Kada se razmotri cena taksi prevoza možda je ipak bolja varijanta krenuti na put sa stanice u Haremu. Što se tiče autobuskog prevoza u Turskoj, s moje strane sve pohvale i preporuka za kompanije Varan i Metro Turizm. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2013 meni je Metro nekako 'izvikan' ima drugih dosta dobrih kompanija samo sto nisu bas toliko poznate ali sve zavisi od destinacije gde se ide Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2013 Ja do sada nisam primetio neku bitnu razliku između raznih turskih autobuskih kompanija, a vozio sam se sa bar petnaestak različitih kompanija. Uvek su bili dobri busevi, a svugde dobra usluga. Sve u svemu vožnja turskim busevima je meni uvek bila ista, bez obzira da li sam išao nekom od poznatih firmi ili nekim manje poznatim kompanijama. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 6, 2013 Treba mi konkretna pomoć, kako se 16/08 najlakše/jeftinije prebaciti sa aerodroma Sabiha do Kütahya. To je grad u centralnoj Turskoj, i usputna stanica mnogih autobuskih linija koje iz Istanbula idu u razne gradove. U obzir dolaze sve prevozničke kompanije, a preporuka turskih kolega je Metro ili Kamil Koç. Dakle, avion iz Beograda na aerodrom Sabiha sleće u 16:50, kako i kojim prevozom ( lokalni bus ili mora taxi) i do koje usputne stanice ( na koju staju autobusi iz Istanbula)? Shvatio sam da se ne mora do Istanbula sat i nešto, pa onda nazad istom trasom. Svako vaše iskustvo i pomoć je dobrodošla .gif' alt='::'> Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites