Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima  :mah:, situacija je sledeca:

Moj prijatelj Egipcanin planira da me poseti krajem narednog meseca i provede par dana u Srbiji. Prvobitan plan je bio da ja popunim pozivno pismo na osnovu kog bi on dobio vizu. Medjutim, citajuci prethodnih dana ovde neka od iskustava  u vezi sa dobijanjem vize za srbiju (posebno za drzavljane ovih trenutno "nestabilnih" zemalja) razmisljam se o drugoj varijanti tj. tranzitnoj vizi.

Ideja je da on doleti iz Dubaia (gde trenutno zivi) u Beograd sa svojom devojkom (Bugarkom), da ovde provedu par dana i da onda produze za Bugarsku autobusom/vozom. Povratak bi isao na isti nacin samo drugi smer, voz za BG pa na avion.

E sad, posto mu je ona vec obezbedila vizu i on zapravo putuje za Bugarsku ali prolazi kroz Srbiju, mislio sam da mu izvadimo tranzitnu vizu, sa kojom ima multiple entry u toku 180 dana i maksimum 5 dana zadrzavanja po ulasku (sto nam sasvim odgovara).

Cela poenta ove kombinatorike je da izbegnem MUP i njihovo odeljenje za strance koje bi me potencijalno zvalo na informativne razgovore, brojalo njegova krvna zrnca i eventulno mu odblo zahtev za vizu iz nepoznatog razloga posle mesec dana premisljanja  :maddd: (sto sam cuo da se desava)

Dobro bi mi doslo necije misljenje. Koliko je ovo za tranzitnu vizu izvodljivo? I koji je najlaksi nacin da covek poseti Srbiju? Hvala unapred na odgovorima.  :)