Posted February 28, 2014 Pozdrav ljudi, htio bih da apliciram za ovu vrstu vize za Francusku. Dakle, radi se o boravišnoj dozvoli za ostanak duži od tri mjeseca i kako sam shvatio na sajtu ambasade, ne mora biti iz nekog specifičnog razloga kao što je rad, studiranje ili spajanje porodice. Jednostavno dostaviš im dokaze da imaš kod koga da boraviš tamo, da on garantuje za tebe, dokaz o vlasništvu kuće ili stana, dokaz da ti imaš dovoljno novca da se izdržavaš recimo godinu dana itd itd. Zanima me da li neko ima iskustva sa ovom vrstom vize, da li je dobio po ovom osnovu? Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2014 Ja sam upravo danas dobio prvi put radnu i boravisnu zaAustriju a to je u celoj eu manje vise isto,iskreno ili sam imao srecu ludacku ili me je bog pogledao da sve bude tako lako,naslusao sam se raznih pricakako je tesko,kako te odbijaju iako imas zenu tu itd.Jedino kako mozes dobiti vizu je studiranje,sklapanje porodice i posao,za posao odmah zaboravi bilo gde u Eu jer bukvalno moras biti najbolji da bi te neko hteo i dati pravi vizu ili preko debelih veza,za studiranje moras da prikazes da ti roditelji zaradjuju pgroman novac tj. da imas u toj drzavi otvoren racun sa 7-8000e na njemu kao dokaz da ces imati za zivot i plus stan ili kod koga da zivis kao garant i plus da uspes da se upises na te studije,najlakse je sklapanje braka,meni je teklo kao po loju nista lakse u zivotu nisam zavrsio i dobio al kazem sve zavisi kako kome.Trazili su meni kurs Nemackog,da nisam kaznjavan i te gluposti,pre tacno mesec dana sam predao za vizu sa svim papirima i plus sam nasao i posao jer kad ides na sklapanje porodice i plus nadjes fimu neku da ti daje odmah posao to je dobitna kombinacija sto se tice Austrije,kazu treba tri meseca zadnja od primanja a moja zena radi tek mesec i po i nije dobila obracun od plate od firme i sto je neverovatno u sta jos ne mogu da poverujem je to da su mi dali vizu bez tog papira sto je jedan od glavnih uslova za boravak,kazem ti sve zavisi od toga kakvu srecu imas i kod koga ti padnu papiri na sto da te kontrolise,uz to jos jedno a to je da sam imao i prekoracenja pre godinu i po i nisu primetili ili im nije smetalo,deluje suvise lako i kao lazali je ziva istina i jos ne shvatam kako je tako lako islo Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2014 Super. E pa onda mi mogli popiti po pivo mi, koji smo navijali za tebe. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2014 Rado bih i ja da smo malo blizi Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2014 i ti si u at ili Nemacka,pogledaj moj post u Evropa o dozvolama vozackim,kakvo iskustvo imas ti Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted February 28, 2014 Čestitke BABAROGA, ali ja nisam mislio na radnu dozvolu, nego samo boravišnu bez prava na rad, u Francuskoj to se zove "Carte de long sejour - visiteur" i razlikuje se od viza koje se dobijaju po osnovu studiranja, spajanja porodice ili rada... Znači kao turistička viza ali duža od tri mjeseca. Evo i link sa sajta francuske ambasade da vidite koje vrste viza postoje: http://www.ambafrance-srb.org/viza-za-dugi-boravak Evo i sa zvaničnog sajta francuske administracije: http://vosdroits.service-public.fr/particuliers/F16162.xhtml Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted May 9, 2018 I mene interesuje da li neko ima iskustva sa ovom vizom Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites