Followers 0

Banjaluka / Beograd / Grcka / Gruzija - autom - satorom

1 post in this topic

Pozdrav svima :)

posjedujem auto citroen C5 karavan sa veeelikim krovnim prozorom.

planiram da putujem skroz do Tbilisija eventualno da obidjem i neku zemlju u okruzenju. Povratak jos nisam odlucio volio bih preko rusije ali to podrazumjeva ukrajinu i to ratom zahvaceno podrucje pa je nazalost nemoguce. Ima opcija mozda preko krima i moldavije ili rumunije (opet treba provjeriti trajekte). O tome bi se jos definitivno mogli zajedno dogovoriti. U svakom slucaju volio bih se vratiti drugacijim putem. 

Trazim saputnike kojima vole lagano putovanje autom i obilazenje mnogih zanimljivih mjesta usput. Preferiram (ne uvijek) putovanje van autoputa i uzivanje u predjelima i upoznavanje stvarnog zivota. Autoput je gotovo kao putovanje avionom. Takvih putovanja se ne sjecamo za 10 godina. :)

Jos nisam definitivno odlucio za rutu jer ima nekoliko varijanti.

Recimo jedna varijanta je da se spusti skroz do atine i predje trajektom do izmira (ako taj trajekt jos radi) pa onda od izmira na ankaru itd.

Otvoren sam za sve sugestije buducih saputnika.

Koristio bi se couchsurfing jer je interesantniji (upoznavanje novih ljudi je za mene uvijek veliki plus pogotovo lokalnih) a po potrebi i sator (spavanje u prirodi je opet veliki plus - naravno na bezbjednim i lijepim mjestima).

Posjedujem i relativno veliki (a brzo se sklapa :)) sator za 4 do 5 osoba.

Kad se planira ovako daleko i pomalo ambiciozno putovanje tesko je naci nekog da se uklopi sa istim ili bar slicnim zeljama pogotovo tesko je uklopiti termin putovanja. Zbog toga sam odlucio da se ovdje obratim i pokusam naci saputnike.

Prednost imaju oni koji planiraju i da se vrate u istom periodu (planiram oko 2 sedmice za put).

Sto se tice dijeljenja troskova putovanja oni bi se dijelili solidarno ali to nije prioritet. Koliko ko moze toliko ce i doprinjeti. 

Volim istoriju umjetnost ljude i naravno dobar humor :) dobru muziku dobru hranu zanimljivosti kako male tako i velike, prirodu. 

Volim inteligentne i otvorene ljude kakve sam uglavnom i sretao na couchusrfingu. Ako ste couchsurfer onda smo vjerovatno slicnog mentaliteta :)

Volim ljude koje sve interesuje i koji o svemu mogu otvoreno razgovarati uz uvazavanje drugih.

Ovo je moj profil na couchsurfingu i moj profil na facebook.

https://www.facebook.com/angel.taskovski.7?ref=tn_tnmn

https://www.couchsurfing.org/profile.html?id=E56JWU5

Planiram da krenem u subotu ove sedmice. 26.07.2014. 

Moguce je da vec imam obezbjedjen smjestaj u izmiru i naravno i obavezno u makedoniji :) (moj tata je iz kumanova i ima predivnu kucu sa bazenom i vinogradom 20 km od grada - planiram tamo provesti jednu noc)

Napomena: auto je u odlicnom stanju obavljeni svi veliki servisi u ovlastenom citroenovom servisu i nebi trebalo biti problema za duzi put.

Napomena 2: prije otprilike 20 dana sam planirao ovo putovanje i vec su se javili neki saputnici ovdje na forumu ali tad mi se posao iskomplikovao i ipak nisam mogao krenuti na put. Sada sam definitivno sredio sve obaveze i u subotu sam 100% spreman da krenem.

P.S. posjedujem i 2 bicikla (muski i zenski) i razmisljam da ih isto ponesem ali mozda je to previse ambiciozno jer bi se moralo stalno paziti da ih neko ne odnese sa auta :) Sa druge strane ideja o obilazenju nekih lijepih mjesta biciklom mi momentalno baca osmjeh na lice :)

Edited by Angel

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0