Followers 0

Hvar / Jelsa

4 posts in this topic

Ovog ljeta idem na Hvar, tačnije u Jelsu, pa me interesuje ima li tamo nekih čudnih, bizarnih mjesta, nešto ne-znam-ni-ja-šta, dobrih kafića, nešto što bi vrijedilo da se vidi.

Osim toga, interesuje me kakva su vam iskustva, cijene, ljudi, kamene plaže bez trunke pijeska, šta god :)

Da, idem na odmor, da odmorim i glavu i sve ispod glave, ali kontam bar malo nešto da vidim pored toga, da ne bude 100% turistički boravak.

Anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hvar je ljubav <3. vjerujem da ćeš se dobro provesti. što se cijena tiče, kafići i restorani su podosta skuplji od prosjeka, no možeš proći jeftino ako se hraniš u marketima, tamo su cijene iste kao u ostatku Hrvatske (možda koja kuna-dvije više), ali podnošljivo je.

plaže su predivne, ako ne govorimo o onim gradskim. treba malo istraživati, maknuti se s glavne ceste, pronjuškati kuda mali puteljci vode. moje najdraže su mala Stiniva (šljunak, gotovo pa i nema ljudi, tirkizno more, mir i tišina, uživancija), pa uvala Dubovica koju ćeš spaziti s glavne ceste na putu prema gradu Hvaru. treba se spustiti do nje kroz polja, ali isplati se. od tamo, prošetaj se nekim od puteljaka i naići ćeš na još skrivenih uvalica. :)

provozaj se tunelom Pitve do južne strane otoka, to je doživljaj... večeraj u konobi Kokot  (hobotnica ispod peke) uz predivan zalazak sunca...

posjeti grad Hvar ako ti je do noćnog života - probaj domaće kolače kod Nonice, prošetaj rivom, popij pivo u parku ili na pijaci... izgubi se u uskim kamenim uličicama, popni se do vrha grada i gledaj Paklene otoke (do kojih možeš doći taxi brodom ako ti je do lijepih i skrivenih plaža)... ak se osjećaš fensi, sjedni u Carpe Diem i popij najskuplje piće ikada... :D

posjeti neko od sela u unutrašnjosti otoka i razgledaj autentične kamene kućice... uberi lavandu... bicikliraj od Jelse do Starog Grada kroz polja... 

u svakom slučaju, sve ovo ti je najlakše obilaziti autom, ali može se i biciklom ako si u kondiciji :D

ne znam... ja obožavam ovaj otok i uvijek ću se vraćati. jednostavno ima sve što čovjek može poželjeti - odmor, mir i tišinu, ali i dobar noćni život ako ti ovo prvo dosadi... :) uvijek se doma vratim sretna, ali i depresivna što ne mogu duže ostati... eto. ak te još nešto zanima, slobodno pitaj!

Edited by butterfly_junkie

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Followers 0