Posted July 31, 2007 Pozdrav svima izvinjavam se ako je vec bilo price na ovu temu ali nemam sad vremena da trazim... Imam sengen vizu sa pravom 1 ulaza i 31 dan boravka u periodu od 14jula do 31 avgusta usao sam u Cesku 14 jula da li tad pocinje da mi tece vreme(onih 31 dan) vazenja vize ili od 17tog jula kad sam usao u Nemacku? I jos jedno pitanjce...Ako idem avionom iz na primer Francuske za Spaniju da li se to racuna kao drugi ulazak u zemlje sengena? Logicno bi bilo da ne ali bolje da pitam nesto ne preferiram zatvore kao smestaj:) P.S. Zna li neko neki dobar hostel u Parizu nije mi ne padalo napamet da su tako skupi i da ih nema puno(tj mnogo vise ima jeftinih hotela sto nije neka opcija kad putujes sam) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2007 Pa trebalo bi da ti vazi od 17. jula jer si tada usao u Sengen, a Ceska neme veze sa tim. Let Francuska - Spanija se ne racuna kao izlazak iz Sengena. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2007 Oko Sengenske vize nemam iskustva ... i ja putujem u Pariz prvi put krajem avgusta .... javi obavezno sta planiras da posetis .. Sto se hostela tice , mislim da nema potrebe da brines , rekli su mi drugari koji su isli da u blizini zeleznickih stanica ima bas puno hostela , bas na svakom koraku . Osim toga na svakoj zeleznickoj ili autobuskoj stanici imas turisticke informacije gde ce ti dati spisak hostela za dz. Ako jos nesto saznam , javljam ti. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted July 31, 2007 Rupetina ima na sve strane ali dobri hosteli su prebukirani tokom leta, ja sam uspeo da rezervisem mesto u Fauconnie-u (www.mije.com) za sredinu avgusta, to je jedan od najboljih i na odlicnoj je lokaciji. Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 1, 2007 ili se jednostavno ukljuci u www.couchsurfing.com ili www.hospitalityclub.org pa ustedi na smestaju a sto je jos vaznije upoznaj parizane i pariz iz pravog ugla!!! Ivana (sa CSa) Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites
Posted August 4, 2007 OK znaci ne racuna se kao izlazak iz sengena to mi je bilo bitno. hvala Nasao sam hostel iako je na www.hostelworld.com pisalo da nema mesta kad sam stigao bilo je trenutno sam u Amazing hostelu u Parizu tu sam jos par dana pa idem dalje verovatno i Rim zato mi je bilo bitno oko letova. Probao sam CS par dana pred put u Budimpestu i Prag ali nista od toga mozda kad znas dosta ranije gde ces ici to i funkcionise(ili ako si zensko) ovako u zadnjem momentu ne bas sjajno. Pozdrav Reply Quote Share this post Link to post Share on other sites