Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima.

Malopre sam se čuo sa drugaricom. Radi u Dubaiju, ima radnu dozvolu, sve legalno. E sad, nisam verovao u ono što sam čuo dok nisam izguglao:

http://www.moveoneinc.com/blog/immigration/enuae-curiosity-frequently-asked-work-ban-questions-dubai/

U prevodu, ti MORAŠ da ostaneš da radiš tamo minimum dve godine, jer ako ti čak i majka umre, daju ti zabranu ulaska u zemlju od 6 meseci do 2 godine! Prosto sam zapanjen da takvo robovlasničko ponašanje potiče od njihovog Ministarstva rada, nestvarno mi je da tako nešto postoji u 21. veku!!!

Ali nije to poenta pitanja. Poenta je - ona bi došla u Kinu da radi. Naravno, trebala bi da izvadi turističku vizu. Jel ima neko od vas predstavu šta mu znači taj njihov work ban, da li znači da ti nalepe tipa neku papirčinu preko cele strane pasoša ili kako već? Ako tako nešto urade, koje su šanse da se dobije kineska ili bilo koja druga turistička viza? Nisam siguran, zato pitam. Logika mi govori da to može da predstavlja problem - u prevodu: da će da je odbiju 100%. A možda i nije tako? 

Hvala puno.