Followers 0

Mobilni internet u Spaniji i Portugaliji

6 posts in this topic

Za par dana putujem u Portugaliju i Spaniju, pa me zanima da li postoji neka lokalna SIM prepaid kartica koju bih mogao tamo negde da kupim kako bih imao nesto malo interneta za istrazivanje okoline, znaci ne mora nista preterano, recimo 100 MB bi bilo dovoljno?

Ako neko ima ideju i info gde i po kojoj ceni se to moze uzeti bio bih jako zahvalan. Startujemo iz Lisabona, pa bi najbolje bilo ako tu postoji.

Hvala.

U Spaniji je veliki izbor prepaid SIM sa internetom. Licno koristim Lebaru, 8 Eur je 1 GB, traje mesec dana - http://www.lebara.es/passes/internet

U Portugalu vidim da postoji lycamobile, kao i da je lebara skoro poceta da radi, dakle i tamo postoji ista prica.

Juri u manjim radnjama koje prodaju/popravljaju telefone, uglavnom drze Azijati (Banglades, Indija, Pakistan) i tu ih zamolis da ti uz karticu nameste i internet.

Odlicni saveti, hvala. Van ovoga sam razmatrao vodafone koji je 15e + par eura za SIM, ali lebara zvuci kao duplo povoljnija.

ja sam uzeo orange sim karticu sad u julu, platio sam 20 eura dobio sam 2 giga neta a castili su me 7 dana razgovora u domacem saobracaju za dz... meni je bas trebao net zato sam malo vise platio...kad uzimas karticu u spaniji  ponesi pasos, ja krenuo sa kopijom pa morao se vracam...

ovaj sajt ima dosta informacija za skoro sve drzave,  naravno paketi se stalno menjaju ali mozes da odaberes otprilike sta ti treba...

http://prepaid-data-sim-card.wikia.com/wiki/Spain

Edited by punter

Hej ja sam u Portugalu uzeo Lycamobile pre 9 dana.

5e kartica sa 5e kredita. Od tih 5e sam potrosio 4 na dodatak od 1GB interneta koji traje mesec dana.

Td mislim da je to best buy sada..