Followers 0

tražim drugara za stopiranje

5 posts in this topic

Pošto sam baš dekintirana a željna avanture,do grčke bih išla stopom i tamo bismo se snalazili kako znamo i umemo.

Nekom zvuči STRAŠNO ali meni je uzbudljivo i volim da rizikujem,što me ne ubije ojača me.

imam 31 gdinu ,nemam muža,decu,veliko dete željno avantura.

ko hoće da se družimo,nek se javi.

peace

Kada bi isla, koliko dana?

Imas li sator ako zatreba?

dosao sam ovde da nadjem nekoga za putovanje bilo gde,tako da sam zainteresovan

Ja sam se pre par nedelja vratio sa petonedeljnog putovanja stopom po Evropi, tako da sam zasicen, ali evo par predloga za nekad u buducnosti, ako vec ne znas za te stvari...

Na couchsurfing.com postoji grupa "hitchhikers", za nalazenje drustva za stopiranje. Doduse, tu ces tesko naci nekoga ko ide i tamo i nazad i da vam se potpuno poklapa ruta. Ok je za neki deo puta. Pre puta sam podesio da mi stizu novi postovi na dnevnom nivou i imao neverovatnu srecu da naletim na devojku iz Slovacke sa kojom sam stopirao prva 2 dana putovanja, sto mi je bio odlican start, s obzirom da ranije nisam stopirao duze od NS-BG. Zajedno smo presli oko 1100 km kroz Italiju i Francusku.

Osim toga, ako imas smartphone, couchsurfing ima aplikaciju koja ima feature za nalazenje drugih solo putnika namernika koji takodje traze drustvo u istom mestu. To nisam stigao da isprobam, jer sam vecinu vremena nalazio drustvo na neki drugi nacin.

Sto se tice samog stopiranja imas hitchwiki koji je odlican resurs za izvlacenje iz vecih gradova kao sto je recimo Beograd, sto je inace najtezi deo stopiranja. Pri nekom wifi pogledas, prepises uputstva i nadjes proverena mesta za stop. To smo koristili cesto.

Ljudi koji su napravili hitchwiki su takodje napravili novi sajt za ugoscavanje (tipa couchsurfing), trustroots, gde mi se cini da je masa vise u tom fazonu i ako imas mogucnosti da ugostis nekog, i fleksibilna si sa vremenom, moguce je da ti naleti neko ko bi hteo drustvo za dalje putovanje. Osim toga, na taj nacin mozes upoznati divne ljude i nekog s kim u buducnosti mozes isplanirati tako neko putovanje. Na ovom putovanju sam recimo 5 dana putovao sa drugaricom iz Engleske koja mi je bila prva couchsurfing gosca pre 6 godina i koja je nekih 5 godina aktivno provela na putu stopirajuci, vecinom solo. Dogovaramo se i za sledecu godinu :smile:

Osim toga, sto se tice godina, ja imam 32, a pomenuta drugarica 35, tako da to i nije neki faktor. Bitno je izgledati uredno, stalno se osmehivati i gledati vozace u oci dok prolaze. Eto, nadam se da sam ti (vam) bar nesto novo otkrio. Sve najbolje i srecno!

Hitchhiking maps je takodje dobra aplikacija, radi bolje nego hitchwiki maps.

Maps.me je dobra jer je vrlo detaljna i moze da se koristi i offline.