December 11, 20169 yr HITNOOOOO Moram pod hitno da kupim vrlo komplikovanu avio kartu koju sam uspela naci sa odlicnim itinererom ali imam dilemu da li mi je potrebna viza u tranzitu kroz Vijetnam? Putanja je Sihanoukvila-HoShi Min-Bangkok-Chieng Mai,odlicna cena i sa dva presedanja stize se za oko 8-9 sati.
December 12, 20169 yr Prvo je pitanje da li su vezani letovi i da li se preuzima prtljag? Ako nisu i ako se preuzima prtljag potrebna je viza. Ako je samo tranzit moguće je da ne treba viza ako je razmak izmađu dva leta u 24H, što je u Vašem slučaju. Ako nisu vezani letovi, onda bi morali u Ho Či Minu da se čekirate za sledeći let, morate izaći iz tranzit zone i u tom slučaju Vam je potrebna viza. Ja sam imao slučaj da sam imao dva leta iste kompanije i presedao u KL, te sam morao da "uđem " u zemlju i da se čekiram za sledeći let. Da sam kupio vezan let ne bih morao da čekiram sledeći let. Pretpostavljam da je tako i u Ho Či Minu. Edited December 12, 20169 yr by pedjalon
December 14, 20169 yr Author Hvala ali na zalost moram vizu. Letovi nisu vezani i ja to misam mogla videti, nekako su sakrili zaista. Ja to radim preko Skaysccenera ali sta je tu je. Ja moram da preuzmem prtljag i za toliko moram imati vizu i istu platiti preko agencije 42 dolara...sta da radim,. Inace moram da stignem u jednom danu do Chom Tonga i zato je ta frka. Pokusala sam i druge varijante ali nije islo, morala sam da dva puta prespavam u nekim hotelima, Ova veza je super zaista, prodjem cetiri aerodroma, tri cekiranja, istina ali sve to za 9 sati i 240 dolara. Pozdrav i hvala