Followers 0

Osiguranje za planinarenje u inostranstvu??? Bermudski trougao osiguravajuceg sistema u Srbiji - POMAGAJTE!

2 posts in this topic

Cao svima,

Isplanirala sam desetodnevno planinarenje u Alpima u Svajcarskoj (mmmmm!). Medjutim: putno osiguranje ne pokriva planinarenje i svrstava ga u "opasan sport", cak i ako se ne radi o free climbingu, vec o setnjici kroz planinu. Idioti. Ili smo mi idioti.

U svakom slucaju, paket osiguranja za bavljenje dijabolicnim opasnim sportovima uopste ne postoji. Doplata je moguca za osiguranje pri skijanju, ali ne i za planinarenje. Sve u svemu, posle celodnevne intenzivne pretrage, uopste ne mogu da pronadjem osiguranje koje bi pokrilo ovu aktivnost. U Svajcarskoj kosta 500eur plombu da ti stave, bez preterivanja, pa pridajem ovom pitanju prilican znacaj.

Da li je iko imao ovaj problem? Nemoguce je da je ova zjapeca rupa u sistemu do sada ostala neprimecena! Ja na put treba da krenem za 2 dana (da, kasno sam se setila da citam sitna slovca u polisi), i svaka informacija, trag, iskustvo, preporuka, STA GOD, ce mi biti zlata vredni.

HVALA VAM!