golosina

Urednik
 • Content Count

  1,932
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About golosina

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  west coast

Recent Profile Visitors

2,209 profile views
 1. Evo Wizz odložio Barsu i Lisabon za sada za mart 2021. Edit: I ostale koji su bili u istom paketu najavljeni
 2. Putovala sam Porto-Frankfurt-Zagreb (LH) početkom meseca, Split-Beograd (AirSerbia), pa pre neki dan BG-Cirih-Porto (LH/Swiss). LH i Swiss letovi su mi svi bili više puta menjani - samo pošalju podatke o novom letu na koji su me prebacili. Nikada mi se te promene nisu dopadale - npr. stave me na let sa presedanjem od 15+ sati i onda sam zvala LH i menjala za let koji mi je više odgovarao. Nije bilo nikakvih problema da se stavim na kraći let, bez obzira što su one way karte koštale i do 77.000rsd u tom trenutku, ali naravno nije bilo letova za isti taj dan jer je jako mnogo otkazanih. Tako da, ukoliko si fleksibilan +/- 3 dana, može se uvek naći OK opcija. A ukoliko letiš samo za/iz Nemačke, koliko sam pratila LH je skoro svakog dana imala po jedan let i za Frankfurt i za Minhen iz BG. Let AirSerbia mi nije bio ni menjan ni otkazan ali sam sama rešila da ga promenim jer sam htela da duže ostanem u Hrvatskoj. Nije bilo nikakvih problema, iako sam kupila najjeftiniju kartu, pomerili su mi let par dana pre mog prvobitnog leta, ali sam morala platiti razliku u ceni koja je doduše bila samo 8 eur. Jedini problem bio je dobiti ih telefonom. Što se tiče LH, promena isto mora telefonom. Ukoliko prihvataš promenu koju ti oni odrede onda može samo klik na link, ali ako želiš nešto treće, call centar. Makar je besplatan poziv. Inače, niko mi nigde nije merio temperaturu niti postavljao neuobičajena pitanja. Kontrole su malčice pojačane, u smislu svako mora na LH ček in šalter u BG, ne može onlajn ček in pa direktno na gejt, i slično. Ali ništa posebno strogo. Kad je u pitanju otkazivanje (ako ne prihvataš promenu leta koju ti predlože), opcija je i refund, ali vidim da neki ljudi još od marta čekaju novac od LH. Vaučeri valjda mogu da se iskoriste do 31.12.2021.
 3. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Da, tačno ovo. Hvala svima na informacijama! Videla sam da Uniqa valjda ima opciju za koronu za ljude iz Srbije koji putuju u inostranstvo.
 4. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Jeste, previše je neizvesnosti u vezi sa putovanjima, a u Srbiji loša situacija. Ja idem u Hrvatsku pa sam mislila "kad sam već tu", ali preispitujem sad tu ideju.
 5. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Da, nemam overenu knjižicu i ne živim u Srbiji, mada sam prijavljena na adresi svog stana u Srbiji.
 6. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Nema sa Portugalom. Znači ništa od toga? 🙄
 7. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Da li osobe koje imaju srpsko državljanstvo i adresu u Srbiji, ali nemaju zdravstvenu knjižicu i žive u inostranstvu imaju pravo da se u državnim z. ustanovama leče od korone ako ih zadesi u Srbiji?
 8. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Javi šta kažu. Inače, ti Wizz letovi su trenutno toliko jeftini za jul (15-20eur) da ne mogu da poverujem da će se uopšte desiti 😅
 9. golosina

  Jeftine avio karte

  Da, tako sam i mislila (Inače, sva 4 leta iz rezervacije više ne postoje - Porto-Minhen/Minhen-Zagreb/Beograd-Minhen/Minhen-Porto)
 10. golosina

  Jeftine avio karte

  Da li vam se desilo da kupite neki let, pa da isti nestane iz ponude (ne da piše da je rasprodan, nego uopšte ga nema) i reda letenja i kako se ta situacija završila? 🙄 Znači, kad se ulogujem u svoju rezervaciju sve je kao confirmed, ali kad potražim taj let (npr. LH1783, Porto - Minhen, 7.7. pre podne) nema ga uopšte ni na sajtu LH, ni na sajtovima za pretraživanje letova 😳
 11. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  Nisam imala pojma o ovim pravilima Good to know.
 12. golosina

  Putovanje za vreme i posle koronavirusa

  @bam-bam Sve domaće turističke agencije koje voze turiste za Grčku sad idu preko Bugarske. Možda sa nekom od njih. Nije da im je Sofija redovna stanica, Al ne verujem da bi odbili.
 13. Golosina JUČE kupila LH kartu za te neke datume, 3x skuplje i danas vidim ovo 🙄 Ali da, Golosina svakako likes this 😍 Ceo novembar su letovi 3000 RSD 🤗 Samo da zaživi linija, da ne prođe kao onaj TAP što nije potrajao ni godinu, i naravno, da se normalizuje sve.
 14. golosina

  Da li je bolje emigrirati?

  osim što portugal ima katastrofalan zdravstveni sistem. ali kontam da ti što se penzionišu po inostranstvu ne očekuju ništa od NHS već imaju neka privatna osiguranja. privatne bolnice su još i OK. Inače, neki od najtraženijih lekara kada rade privatno često imaju ugovor samo sa jednim osiguranjem, a nekad ni sa jednim.
 15. golosina

  Jeftine avio karte

  Evo kako je ispalo. Umesto preko google flights koji kada me je slao na LH karta je bila preko 500eur, rešim da probam preko Kayak. Kayak me poslao na sajt LH i ista karta bila 203eur, znači još jeftinije nego sa GoToGate. Mislim, moguće da će biti otkazana narednih dana, ali barem se ne ganjam sa nekom OTA.