golosina

Urednik
 • Content Count

  1,858
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About golosina

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  west coast

Recent Profile Visitors

1,653 profile views
 1. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  E živ bio Ako još neko konkuriše za vizu u međuvremenu, javljajte kako je prošlo.
 2. golosina

  Ryanair

  Da li vam se ikad desilo da ste kupili kartu na sajtu Rajanera i da je posle taj let "nestao"? Da pojasnim. Juče sam kupila kartu za Valensiju (samo odlazak) za kraj novembra, sve regularno, na njihovom sajtu, platila, dobila potvrdu. Danas odem da vidim let za povratak u decembru (koji je juče bio na sajtu ali ga nisam kupila) i vidim da uopšte nema na sajtu tog niti bilo kog drugog leta od oktobra pa nadalje, ne samo za tu destinaciju, nego ni za jednu drugu. Da li vam se već desilo ovako nešto i šta mislite da je razlog? Zeznuli se pa otvorili kalendar za do kraja godine? Ili nešto drugo.
 3. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  Toliko reči o Iranu, a sad vidim da ne postoji tema za Iran novijeg datuma na forumu. Imamo nešto u Prijatelj za put, nešto u vizama, preporukama za čitanje itd, plus jednu staru temu započetu 2006. Shvatila sam da sam pogrešno postovala u "Prijatelj za put" jer ne tražim saputnika, pa ovde kopiram svoj post: Koliko novca otprilike treba dnevno za Iran, uz napomenu da ne planiram da budem na CS već u udobnom i čistom hotelu? Gde da nađem takav hotel i vredi li rezervisati unapred? Imate li neke konkretne preporuke za smeštaj / dobru klopu za Esfahan, Jazd, Širaz i Teheran? Što se tiče pomenutih VIP buseva, postoji li neki sajt sa redom vožnje i cenama? Koje su cene za ta putovanja od 4-6 sati između ovih gradova koje planiram da obiđem? Da li je neko iznajmljivao auto (sa ili bez vozača) za jednodnevne izlete? Kakva su iskustva, imate li kontakte (mislim da je @pedjalon pomenuo da ima kontakt). Devojke, kako ste prekrivale glavu? Može li ležerno prebačena marama, ili se moramo dobro umotati? Što se tiče ostale garderobe, šta ste nosile, posebno ako ste leti išle? Kratki rukavi ili rukav do lakta ne dolaze u obzir, pretpostavljam?
 4. golosina

  Viza za Iran - popust

  Jel bilo još odbijenih? Da li je neko pokušao da pozove ambasadu i dobije neko malo detaljnije objašnjenje, tipa da li očekuju da putujemo samo preko agencije? Planiram ove godine u Iran, bez agencije, ne sviđa mi se ovo što čitam Na ovom sajtu se aplicira: http://evisa.mfa.ir/en/?
 5. golosina

  Zanimljivi članci

  Mislim da kad čovek jednom vidi ovu mapu nikad više ne zaboravi ovu Frenč Gijanu
 6. golosina

  Marsej,Lisabon,Valensija,Barsa :)

  oftopik, gde se kupuju ti kuponi za flixbus?
 7. golosina

  Azorska ostrva

  Pre dve godine, kad sam bila poslednji put auto nije mogao da se nađe za ispod 30 dnevno, a pristojan smeštaj za ispod 50 na Sao Migelu. Ne znam kakva je situacija danas. Auto na kraju nismo uzeli iz agencije, nego nam je vlasnica hostela na crno iznajmila neki ko zna čiji krš auto. To je bilo malo jeftinije. Malo jeftinije na Terseiri. Na Fajalu i Piku sam bila kod prijatelja tako da nisam plaćala ni smeštaj ni auto pa ne znam.
 8. golosina

  Zeleznice Srbije

  Koliko shvatam, zbog zatvaranja pruge BG-NS sad ima samo jedan voz za Budimpeštu dnevno, iz NS, i to onaj u 10 i nešto. Jel ovo tačna informacija, znate li?
 9. golosina

  Costa Rica

  Sledeći put kad odeš, otiđi na plaže unutar NP Manuel Antonio i NP Marino Ballena 😍, možda promeniš mišljenje. Ako si bio na tim plažama i kažeš da Kostarika nema plaže, onda sam ja nešto u životu propustila 🙃 Naravno, ulaz u NP se plaća, ali ako si prijateljski nastrojen mogu ti naplatiti mnogo nižu cenu koja je inače za Kostarikance. Bila sam u drugom prihvatilištu, jer smo za to bili ostavili ponedeljak, a ispostavilo se da je ovo tvoje zatvoreno ponedeljkom. Ovo je Jaguar Rescue Center i meni se isto dopala poseta, prilično edukativna tura, plus gomila preslatkih beba lenjivaca i drugih životinja koje su tu dospele usled najrazličitijih okolnosti. Iako se zove Jaguar, nema ni j od jaguara za videti. Kažu da velike mačke ne smeju da imaju nikakav kontakt sa ljudima dok se pripremaju za povratak u divljinu, tako da nisu tu smešteni.
 10. golosina

  Costa Rica

  Složiću se sa bam-bam da im je marketing odličan, ali što se mene tiče Kostarika jeste vrlo lepa, naročito pacifička obala, nacionalni parkovi, vulkani. Obišla sam je pre mesec dana prilično uzduž i popreko (zbog izuzetno loših puteva iako je mala - ne može se obići za "dva dana trčanja"!!!) Nekada se 120 km prelaze po 4 sata, posebno ako iznajmiš jeftin i mali auto. Od destinacija koje si nabrojao, detaljno sam proputovala Maroko i mnogo više mi se dopala Kostarika - volim zelenilo i plaže, a u Maroku nema zelenila, a i voda je daleko od 26C. Zavisi sve šta ko traži. Glavni problem meni, pošto se američki turisti mogu koliko toliko izbeći, je to što je Kostarika zbog istih neviđeno skupa, i zato bih npr radije bila 4 nedelje u Vijetnamu koji isto ima brutalne plaže i prirodne zanimljivosti, nego za te iste pare 1-2 nedelje u CR. A pritom imaju i mnogo ukusniju hranu (znam, znam GMO, ali to je već druga tema).
 11. golosina

  Mjanmar (Myanmar, ranije Burma)

  Ima li neko svežije informacije o Mjanmaru? Cene, bezbednost, i bilo kakvi saveti?
 12. golosina

  AIRBNB iskustva

  Stiže FairBnB https://thenextweb.com/eu/2018/12/06/fairbnb-is-an-ethical-alternative-to-airbnb-coming-in-2019/?fbclid=IwAR1EVePRGL1qzdzjFaywVYMwiVC9ciXcGRphwKVvNLiKsM11hsrat0SOtl0
 13. golosina

  Šta posetiti u Portugalu + praktični saveti

  Metro postoji u Lisabonu i Portu i 24h su u suštini najpovoljnije. Ipak, pitanje je da li će ti trebati metro (posebno u Portu) jer su interesantne stvari uglavnom u blizini centra grada - mnogo toga je moguće obići peške.
 14. golosina

  Šta posetiti u Portugalu + praktični saveti

  Ajd makar prvo slovo? Mislim da ako slediš staro dobro pravilo da sedneš da jedeš u restoran koji je pun lokalaca nećeš pogrešiti. Tako je npr u Aveiru gde ja živim. Restorani puni turista imaju dobru lokaciju a prosečnu hranu, a oni puni baba i deda imaju najbolju hranu. U suštini, tradicionalna hrana u PT je vrlo jednostavna, nema mnogo šta da se pogreši. Posoliš oradu, baciš na roštilj, skuvaš krompire, dobro maslinovo ulje, sve preliješ i to je to. Mislim da zapravo najviše zavisi od toga koliko je sveže sve. Zato npr restorani u blizini ribljih (i drugih) pijaca često ovde imaju dobru klopu. A ako hoćeš da jedeš bakalar raspitaj se kod lokalaca, u svakom delu grada uvek bude taj neki stari restoran sa najboljim bakalarom, s tim što različiti restorani imaju različite specijalitete - bakalar se sprema na sto načina. Bukvalno sto. Ja bakalar ne jedem tako da ne mogu da preporučim iz prve ruke.
 15. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  haha, eto već koji put se dešava da odeš negde malo pre mene piši nam malo, šta ti se najviše dopalo, šta preporučuješ za obići