golosina

Urednik
 • Content Count

  1,882
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About golosina

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  west coast

Recent Profile Visitors

1,752 profile views
 1. Ganjaj se još sa njima. Znam za slučaj kada je osoba koja ima dva prezimena prilikom kupovine karte upisala samo jedno, i bila primorana da plati 100eur za "promenu imena" (dodavanje još jednog prezimena) na gejtu na aerodromu u Budimpešti (na letu za Budimpeštu nije bilo problema). Dan kasnije je osoba kontaktirala Wizzair i žalila se na "bezobrazluk zaposlenih" i posle nekoliko nedelja vraćeno joj je 80eur u wizz kreditu. Ne znam zašto 80, ali bolje i to nego ništa.
 2. Poznanik na FB podelio ovu stranicu, prevoz BG-Temišvar i druge destinacije. Možda će nekome biti korisno.
 3. golosina

  Dokumentarci

  Nije baš dokumentarac, ali preporučujem HBO mini seriju Černobil (ima 5 epizoda, juče je poslednja izašla), odlično urađeno u svakom pogledu. Jedino što bih drugačije napravila - snimila bih je na ruskom, al dobro sad.
 4. golosina

  Malta-plaze, smestaj, iskustva

  Hajd vi koji ste nedavno bili pišite neke predloge za ukusnu klopu (restorani, kafane) koja nije preskupa.
 5. golosina

  Cape Verde

  Mnogo ljudi odavde iz Portugala ide na Zelenortska u all inclusive varijantama, kažu vetrovito, to mi je ostalo u sećanju da nema ko ne pomene. Hajd baš javi utiske kad se vratiš.
 6. moraću da probam na leto tu narukvicu, opet me čeka neka vožnja brodom, pa taman. javiću vam. ako meni pomogne, znači da je stvarno dobro
 7. golosina

  Azorska ostrva

  Leti je oko 20-21ºC prosečna temperatura vode tu. Nisam bila početkom juna, a i kad sam bila na Azorima uvek sam jurila one termalne opcije 😎 Tri dana je OK za Terceiru, to je vrlo malo ostrvo. Ako se dobro sećam, za svega 20 min se stigne autom iz Biscoitos (kranji sever) do Angre (krajnji jug), a istok zapad za 40ak min. Znači, ako pada kiša na jugu, vi pravac na sever tamo je sigurno sunčano Preporučujem od srca hajk Misterios Negros, fenomenalna staza. Imate ovde sve informacije: http://trails.visitazores.com/en/trails-azores/terceira/misterios-negros Ovih dana su mnogi letovi sa i za Azores otkazani zbog vremenskih prilika. To može da bude zeznuto i prilično često se dešava, kako sa avionima tako i sa brodovima između ostrva, nadam se da vam se neće desiti. Plus, Angra je prelep gradić.
 8. golosina

  no show - propušten let

  Nisam uspela da dođem do nekog zaključka površnim čitanjima na sajtu Eurowings, a kartu nisam još uvek kupila. U međuvremenu se pojavile i neke Lufthansa karte koje mi odgovaraju za ovu moju kombinaciju i onda se setim ovoga: https://www.traveltalkmag.com.au/skytalk/lufthansa-to-sue-no-show-passenger
 9. golosina

  Moguća oštećenja pasoša

  Ne, ne, portugalski.
 10. golosina

  Moguća oštećenja pasoša

  u čoveče. ja "izgubila" pasoš u portugalu, oni mi dali neki papir da potpišem, izjava da sam ga izgubila, i za dva dana dobila nov. niti sam nešto platila, niti oglašavala, niti čekala. al dobro je znati kako je u srbiji.
 11. da li je iko ikad platio neku kaznu (skinuli mu novac sa kartice i sl.) zato što se nije pojavio na letu (ne leg, nego zaseban let, posebno kod low cost kompanija)? zanima me naročito eurowings, ali i generalno iskustva.
 12. golosina

  Moguća oštećenja pasoša

  vratiš se sutradan i kažeš da si ga izgubio 😎
 13. golosina

  Zanimljivi članci

  During World War II, something happened that nobody ever talks about. This is a tale of mysterious balloons, cowboy sheriffs, and young children caught up in the winds of war. And silence, the terror of silence. Reporters Peter Lang-Stanton and Nick Farago tell us the story of a seemingly ridiculous, almost whimsical series of attacks on the US between November of 1944 and May of 1945. With the help of writer Ross Coen, geologist Elisa Bergslien, and professor Mike Sweeney, we uncover a national secret that led to tragedy in a sleepy logging town in south-central Oregon. https://www.wnycstudios.org/story/fu-go?fbclid=IwAR1xqPHMqUapBkmBSGEFfpaWHgX4j8oYCT45-AGrO4TmtCHFW--Uc3D-WtI
 14. golosina

  Moguća oštećenja pasoša

  Imala sam pre par godina 2cm duboku pukotinu na toj plastičnoj strani i ušla sam 2-3 puta sa tim nazad u Srbiju. Jednom mi je policajac rekao da "pripazim", a drugi put da "regulišem".
 15. golosina

  Putovanje sa više pasoša

  U bilo kom kontaktu sa srpskom policijom koristim srpski pasoš, u bilo kom kontaktu sa EU policijom, EU pasoš. Ček-in uvek sa EU.