golosina

Urednik
 • Content Count

  1,894
 • Joined

 • Last visited

1 Follower

About golosina

 • Rank
  putnik dugoprugaš

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Location
  west coast

Recent Profile Visitors

1,859 profile views
 1. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  Sve ulaznice u Iranu su jako jeftine, od 1.5 do 5€, i Persepolis je tu negde.
 2. golosina

  Slovio: Slavenski esperanto

  Evo ga i Interslavic
 3. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  Vratila se, pitajte šta vas zanima. Meni je bilo vrlo interesantno u Iranu (posetila Yazd, Shiraz, Isfahan, Kashan, Teheran, jedan nomadski šator i nekoliko sela između svega toga). Glavni utisci - susreti sa mnogo vrlo prijateljski nastrojenih ljudi, nezadovoljstvo zbog politike i ekonomije u zemlji, udobni busevi, hrana odlična, interesanti predeli, visoke temperature, (nama) sve jeftino, pravila odevanja za žene manje stroga nego što sam očekivala, nismo primećivali posebnu opsednutost religijom, loš internet.
 4. golosina

  Island

  Oktobar je dobar mesec za Island
 5. golosina

  Gea tours - iskustva

  Kad i gde se ovo desilo? Kad si ih ti zvala (pretpostavljam da jesi?), nisu se javljali? Kad se ne pojavi vozač a to nam je jedina opcija za npr. put na aerodrom, kako se "pokupimo i odemo" Gde, čime?
 6. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  Bez agencije, na sajtu https://e_visa.mfa.ir/en/
 7. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  Pre neki dan sam dobila vizu, aplicirala online i prilično je jednostavno, ne pitaju ništa vanredno. Ima npr pitanje adresa u Iranu, stavila sam hostel u kom ću biti prvu noć i nisam objašnjavala da ću putovati po raznim drugim gradovima. Traže osnovne podatke uglavnom, ništa van toga. Kada sam pitala u ambasadi Irana (u Lisabonu) da li je različita verovatnoća dobijanja na aerodromu i kada se unapred aplicira rekli su da nema.
 8. golosina

  Zanimljivi članci

  Znam i slažem se, bila sam lenja da kuckam na telefonu, a htela sam da podelim da ne zaboravim posle Radi se o čoveku iz Oklanda koga je nerviralo što ljudi ostavljaju smeće u neposrednoj blizini njegove kuće, na mestu koje nije predviđeno za to, pa je odlučio da na tom mestu postavi statuu Bude. Nije mogao ni da nasluti šta će ovaj potez izazvati.
 9. golosina

  Zanimljivi članci

  https://99percentinvisible.org/episode/hes-still-neutral/ jedan dobar podcast
 10. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  Isto u cik zore, let iz Dohe. da, dobra ideja, pogledaću. Znači inače se brzo prolazi policija?
 11. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  hahahha ubiću se 🤣🤣🤣 bravo za opažanje 🤓 kad sam bila klinka mislila sam kako se gastarbajteri foliraju kad tako ubace nešto iz nemačkog, kad ono 🤭
 12. golosina

  Malo pitanja u vezi sa Iranom

  Koliko vremena prođe od momenta kad avion sleti u Teheran na Imam Khomeini International Airport do momenta izlaska iz aerodroma, u slučaju da putnik već ima vizu? Koliko traje policijska kontrola i sve ostalo? Gledam neki let sa drugog aeroporta u Teheranu, pa me zanima koliko minimum vremena treba da bude između ta dva leta?
 13. Ganjaj se još sa njima. Znam za slučaj kada je osoba koja ima dva prezimena prilikom kupovine karte upisala samo jedno, i bila primorana da plati 100eur za "promenu imena" (dodavanje još jednog prezimena) na gejtu na aerodromu u Budimpešti (na letu za Budimpeštu nije bilo problema). Dan kasnije je osoba kontaktirala Wizzair i žalila se na "bezobrazluk zaposlenih" i posle nekoliko nedelja vraćeno joj je 80eur u wizz kreditu. Ne znam zašto 80, ali bolje i to nego ništa.
 14. Poznanik na FB podelio ovu stranicu, prevoz BG-Temišvar i druge destinacije. Možda će nekome biti korisno.
 15. golosina

  Dokumentarci

  Nije baš dokumentarac, ali preporučujem HBO mini seriju Černobil (ima 5 epizoda, juče je poslednja izašla), odlično urađeno u svakom pogledu. Jedino što bih drugačije napravila - snimila bih je na ruskom, al dobro sad.