Vlada Wanderer

Ono što mi je zajedničko sa svima je rođenje. Meni se dogodilo 1983. u malenom mjestu sjeverno od Zagreba, u Zaboku. Za znatiželjne ću reći da sam rođen u znaku Vodenjaka. Neki kažu da to ima puno veze s čovjekovim životnim putom.

U Zaboku sam završio škole koje nose imena dvaju književnih velikana. Jedan je Ksaver Šandor Đalski, čije ime nosi osnovna škola, a drugi je A.G. Matoš čijim imenom se kiti gimnazija. Svakako uzbudljivo razdoblje u životu jednog čovjeka.

Diplomirao sam Povijest na Hrvatskim studijima u Zagrebu. Moja velika ljubav još od najranijih dana ne napušta me do danas. Kažu da je Učiteljica života.

Po svršetku fakulteta posvećujem se svojoj najvećoj ljubavi – putovanjima. Krećem u daleke zemlje i otkrivam nove svjetove.

S vremenom, inspiriran raznim iskustvima diljem svijeta otkrivam spisateljski dar. Postajem suradnikom brojnih časopisa, magazina, tjednika, a surađujem i s TV postajama.

Objavljujem u Obzoru, Forumu, Novostima, Net.hr i drugim medijima u hrvatskoj i regiji.

Moja prva knjiga Dunavski blues dobro je prihvaćena od čitatelja i od kritike, a tu su i prve nagrade poput Književne nagrade Rikard Jorgovanić.

Trudim se čim više pisati.